Δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τον κοροναϊό – Στο στόχαστρο ο Αρκουμανέας




Μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση, η ερασιτεχνική αντιμετώπιση του κοροναϊού, από τον πρόεδρο του  ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, προσωπική επιλογή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με διαφημιστικά μηνύματα σε όλα τα μέσα, είχαν προνοήσει, να πουν στο πολίτες τους, τι σημαίνει ο νέος ιός και ποιες είναι οι διαφορές του με τη γρίπη. Εδώ στην Ελλάδα, μάθαμε για τις ενέργειες μόλις σήμερα, την ώρα που ο κοροναϊός, “χτυπούσε” την Ιταλία.

Σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ μας ενημέρωνε ότι:

Στην πόλη Wuhan,επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV). Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με ενδεχόμενα κρούσματα της νόσου σε ταξιδιώτες ενώ έχει ήδη εκδώσει και επικαιροποιεί συστηματικά ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες οδηγίες, που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Την ίδια ώρα είχαν εξαφανιστεί οι μάσκες από τα φαρμακεία, τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά οι νοσηλευτές έχουν προμηθευτεί όλοι τις απαραίτητες μάσκες. Ωστόσο, ρεπόρτερ του ΝOTIA.GR, επισκέφθηκε σήμερα 10 φαρμακεία στα νότια προάστια και δεν βρήκε ούτε μια μάσκα. ‘Οταν ρώτησε αν υπάρχει κάποιο σχέδιο από το υπουργείο Υγείας για να προμηθευτούν τα φαρμακεία με μάσκες, απάντησε: «Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς, δεν ξέρουμε πότε θα μας προμηθεύσουν με μάσκες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι επιτήδειοι τις διακινούν στη «μαύρη αγορά»για να θησαυρίσουν.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.