Καθαρά Δευτέρα με τους Γλυφαδιώτες Βασίλη και Σαράντη Σαλέα




Αποκριάτικο ραντεβού στην οδό Γούναρη για το σχολικό καρναβάλι δίνει και φέτος ο Δήμος Γλυφάδας. Tην Κυριακή 1η Μαρτίου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, διοργανώνει καρναβαλική παρέλαση μαθητών στην οδό Γούναρη (από την Ανθέων έως την Πλατεία Μακεδονίας) και αποκριάτικο πάρτι με το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, συναυλία με τον Ησαϊα Ματιάμπα και πολλές εκπλήξεις!

Την πολύχρωμη πομπή, που θα ξεκινήσει από το ύψος της οδού Ανθέων, θα ανοίξει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και αμέσως μετά το τρενάκι του Δήμου, με παιδιά από τα Νηπιαγωγεία της Γλυφάδας. Θα ακολουθήσουν μαθητές από τα Δημοτικά, που θα παρουσιάσουν με αποκριάτικη διάθεση και ευφάνταστο τρόπο θέματα από το περιβάλλον, στη συνέχεια οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, θα δώσουν τη δική τους χαρούμενη νότα με εμπνευσμένες θεματικές ενότητες και το όμορφο θέαμα θα συμπληρωθεί με άλλες ομάδες καρναβαλιστών!

Η παρέλαση από περίπου 2.000 μαθητές (περισσότερες από 30 ομάδες) θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί από τη Γούναρη (στο ύψος της Ανθέων), θα συνεχίσει ευθεία και θα καταλήξει, μέσω της οδού Ακροκορίνθου, στην περιοχή της Πλατείας Μακεδονίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με πολύ χορό και μουσική.

Την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου, τα Κούλουμα θα γιορταστούν στη θέση Πατητήρι, στην Άνω Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού, από τις 12 το μεσημέρι. Χαρταετοί θα γεμίσουν τον ουρανό, σαρακοστιανά εδέσματα -προσφορά του Δήμου Γλυφάδας- τα τραπέζια, ενώ θα γίνει γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια, από τους Γλυφαδιώτες Βασίλη και Σαράντη Σαλέα και την εξαμελή ορχήστρα τους.

https://www.youtube.com/watch?v=g1F3Zb9lS8Q

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.