Την επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης ζητάει ο Βουλευτής Βασίλης Σπανάκης
Την επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όχι μόνο της κατοίκων της Αργυρούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τους συναρμόδιους Υπουργούς.

«Με αφορμή το νέο σχέδιο για την αξιοποίηση του Υμηττού καθώς και τις προτάσεις που υπάρχουν από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), η παρούσα χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη προκειμένου να ενταχθεί το θέμα της επέκτασης του Νεκροταφείου Αργυρούπολης στο συνολικό σχέδιο ανάπτυξης και ανάπλασης του Υμηττού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Β3΄ Περιφέρειας του Νότιου τομέα της Αθήνας, απευθυνόμενος στους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ.Χατζηδάκη, Εσωτερικών Π.Θεοδωρικάκο και Υποδομών & Μεταφορών Κ.Καραμανλή.

Προς: τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη
τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

Θέμα: «Επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης»

Η επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης κρίνεται αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων όχι μόνο της Αργυρούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Εδώ και χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες από τις Δημοτικές Αρχές προκειμένου να προχωρήσει η επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού. Είναι κοινή πεποίθηση ότι εάν υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός των αρμόδιων Υπηρεσιών και η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, μπορούν να επισπευστούν οι διαδικασίες επέκτασής του.
Με αφορμή και το νέο σχέδιο για την αξιοποίηση του Υμηττού καθώς και τις προτάσεις που υπάρχουν από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), η παρούσα χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη προκειμένου να ενταχθεί το θέμα της επέκτασης στο συνολικό σχέδιο ανάπτυξης και ανάπλασης του Υμηττού.
Επειδή οι κάτοικοι της Αργυρούπολης και των ευρύτερων περιοχών αναμένουν εδώ και χρόνια τις αποφάσεις της πολιτείας.
Επειδή ο πληθυσμός της εν λόγω περιοχής έχει αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες.
Eρωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες του παρελθόντος και να προχωρήσει άμεσα η επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης;
2) Υπάρχει μέριμνα στον συνολικό σχεδιασμό ανάπλασης του Υμηττού να ενταχθεί με κάθε λεπτομέρεια η επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης;
3) Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο προτίθεστε να προχωρήσετε σε ειδική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτή η πάγια διεκδίκηση των κατοίκων της Αργυρούπολης;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος- Πέτρος Ν. Σπανάκης

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.