Πέθανε η παραδοσιακή τραγουδίστρια Μαρίτσα Βαρβάτου
Πέθανε στο Αγρίνιο, νικήθηκε από την επάρατη νόσο σε ηλικία 76 χρονών, η τραγουδίστρια της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής Μαρίτσα Βαρβάτου από τις πιο γνωστές φωνές στο Ξηρόμερο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ήπειρο και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο νεκροταφείο Αγρινίου.
Ήταν από τις καλύτερες τραγουδίστριες της ελληνικής παράδοσης με πολλές επιτυχίες και η φωνή της είχε άρρηκτα συνδεθεί με τα Ξηρομερίτικα πανηγύρια και είχε οργώσει όλη την Ελλάδα τραγουδώντας στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου.

Η Μαρίτσα Βαρβάτου (το επώνυμο της ήταν Δημητρίου) γεννήθηκε το 1943 στη Γουριά Μεσολογγίου.
Παντρεύτηκε σε ηλικία 16 ετών τον μουσικό Αποστόλη Βαρβάτο [απο το Βούστρι (Τρύφος) Ξηρομέρου] και μπήκε στη δουλειά κοντά στον άνδρα της που έπαιζε κιθάρα και αποτέλεσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα του δημοτικού μας τραγουδιού με πολλές επιτυχίες.
Με τον σύζυγο της έζησαν μαζί 60 χρόνια έως στις 26.7.2019 τότε που εκείνος έφυγε από την ζωή.
Δούλεψε σε όλα σχεδόν τα κέντρα της Αθήνας που πρόσφεραν δημοτική μουσική και συνεργάστηκε με όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές της παραδοσιακής ορχήστρας. Για κάποιο διάστημα τραγούδησε και στο εξωτερικό για τους ομογενείς.
Δικαιολογημένα θεωρείται και ήταν, μια σπουδαία τραγουδίστρια, με δική της προσωπικότητα στο τραγούδι, που άφησε σημαντικό έργο πίσω της και πολλά τραγούδια.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρίδας μας που θα την σκεπάσει….
Αποχαιρετάμε την σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρίτσα Βαρβάτου, μέσα από ένα βίντεο που μας έστειλε ο Ξηρομερίτης ιστορικός-συγγραφέας Νίκος Μήτσης.
Καλό ταξίδι Μαρίτσα….

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

https://www.youtube.com/watch?v=dO4kgTgc6Cc&feature=emb_title

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.