Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Παλαιού Φαλήρου




Παρέμβαση για τους εργαζόμενους του δήμου και για τα έκτακτα κτιριακά προβλήματα των σχολείων. Τοποθέτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (27/11/2019)

Για τους εργαζόμενους του δήμου: Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με το συνδυασμό της Λαϊκής συσπείρωσης Π. Φαλήρου απαίτησαν από τη δημοτική αρχή να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με την πληρωμή των υπερωριών που είχε προκύψει με τους εργαζόμενους στη καθαριότητα. Ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν να ενημερωθούν τι μέτρα έχει πάρει η δημοτική αρχή ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του δήμου μπροστά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Η έλλειψη προσωπικού, μετά και την πρόσφατη απόλυση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, ειδικά στη καθαριότητα δημιουργεί εξαντλητικές κι επικίνδυνες συνθήκες για τους εργαζόμενους του δήμου. «Σε μια περίοδο που οι μεγαλοπειχειρηματίες με τη Μαύρη Παρασκευή και το εορταστικό ωράριο εξουθενώνουν τους εργαζομένους τους σε 10ωρα και 12ωρα, με απλήρωτες υπερωρίες και κλεμμένα ρεπό, ο δήμος πρέπει να πάρει θέση. Κι επειδή μας απαντάτε πάντα ότι αυτά δεν αφορούν τη δημοτική αρχή, απαιτούμε να δεσμευτείτε ότι σε ότι σας αφορά άμεσα, στους εργαζόμενους του δήμου, θα ληφθούν μέτρα ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες στη καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό χωρίς την έκθεση των εργαζομένων στο κίνδυνο εργατικού ατυχήματος και την εξουθένωση.» (από την τοποθέτηση στο ΔΣ)
Για τα κτιριακά προβλήματα σχολικών μονάδων: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής συσπείρωσης ζήτησαν την άμεση δέσμευση τη δημοτικής αρχής για την επίλυση έκτακτων κτιριακών προβλημάτων που έχουν προκύψει σε κάποια σχολεία. «Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου (Ναϊάδων) με την πρόσφατη κινητοποίησή τους στις 26/11 ανέδειξαν, μεταξύ άλλων, μια σειρά από κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, όπως το κοινό και περιορισμένο προαύλιο με το 1ο Λύκειο, οι κοινές κι ανεπαρκείς τουαλέτες, οι κατεστραμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλα που παρέδωσαν σε λίστα στον Αντιδήμαρχο Παιδείας.»
Στο 2 Λύκειο Π. Φαλήρου για άλλη μια φορά (όπως σε κάθε βροχή εδώ και χρόνια) πλημύρισε αίθουσα, η οποία βρίσκεται στο προαύλιο και χρησιμοποιείται για μάθημα, από τη βροχή της Κυριακής. Η άμεση λύση που βρήκε η διεύθυνση του σχολείου ήταν να βάλει τους μαθητές της συγκεκριμένης τάξης να εφοδιαστούνε με σφουγγαρίστρες και κουβάδες και να την καθαρίσουν!!! Τελικά διεύθυνση και μαθητές την ίδια μέρα απαίτησαν από τον Αντιδήμαρχο άμεση λύση πριν την επόμενη βροχή.
Τα επείγοντα προβλήματα του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου, επίσης ανέδειξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το σχολείο χρειάζεται άμεσα την αντικατάσταση των κάγκελων της περίφραξης αλλά και των εσωτερικών εγκαταστάσεων. Οι ίδιοι οι εργάτες του δήμου που καλούνται συχνά να κολλάνε τα σπασμένα κάγκελα εξήγησαν στη διεύθυνση του σχολείου ότι πλέον είναι όλα τόσο σκουριασμένα που δεν επισκευάζονται. Το ίδιο το κτίριο έχει να βαφτεί 8 χρόνια!!! Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έδειξαν την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο τους σε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γαρδίκη Νίκο. «Η ιδιαιτερότητα του σχολείου, που καλείται να κοινωνήσει την ελληνική παιδεία και σε παιδιά που έχουν βιώσει τον πόλεμο, τη προσφυγιά, την ακραία φτώχια και την ορφάνια, επιβάλλει την άμεση λύση τέτοιων προβλημάτων. Ενώ η ψυχολογική υποστήριξη κι επιμόρφωση των δασκάλων είναι επιτακτική ανάγκη.» (από την τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο).
Τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Π. Φαλήρου καλούν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καθώς και τους εργαζόμενους του δήμου να μην επαναπαυτούν από τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, αλλά αντίθετα να συνεχίσουν να πιέζουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.