Εικαστική έκθεση του Τάσου Ταστάνη, στη Γλυφάδα
ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ
Ονειροπόλους μας ονόμασαν άνθρωποι, που γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν, μακριά από τους βόγκους των κυμάτων.
Του Άρη Ταστάνη
Την πρώτη ατομική εικαστική του έκθεση με τίτλο ’”καράβια στα πέλαγα του κόσμου” παρουσιάζει ο Γλυφαδιώτης Αρχιτέκτονας και Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης στο Παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας Λ.Ποσειδώνος απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου , από το Σάββατο 7 Δεκέμβρη έως την Κυριακή 15 Δεκέμβρη .
Συνθέσεις και δημιουργίες με αντικείμενα και θαλασσοδαρμένα υλικά . Μαζεμένα σπαράγματα από καρνάγια και θάλασσες , σκουριά , αλμύρα, παλιά ξύλα , καρφιά ,σχοινιά ,δίχτυα, καραβόπανα έρχονται από το χτες που κάποτε συντρόφευαν ψαράδες και ναυτικούς μέσα στη θάλασσα. Ξαναγεννιούνται, παίρνουν μορφή και ψυχή για να ταξιδεύσουν στο σήμερα, μαζί με τα δικά μας όνειρα τις δικές μας ελπίδες, στα μακρινά ταξίδια του μυαλού.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα πέντε χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Αρη Ταστάνη και γίνεται σε συνεργασία με την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών, και τον Δήμο Γλυφάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 19.00, όπου ο κιθαρίστας Γιώργος Καραμούτσιος θα μας συντροφεύσει μουσικά με τραγούδια της θάλασσας.
Για το έργα του Τάσου Ταστάνη θα μιλήσουν, ο Αναπληρωτής καθηγητής της Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ Ματθαίος
Παπαβασιλείου, ο Σκηνοθέτης ανάπηρος ακτιβιστής Αντώνης Ρέλας, ο Δημοσιογράφος Αργύρης Δεμερτζής και ο Δάσκαλος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας Σταμάτης Σκαμπαρδώνης. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και την παρουσίαση θα κάνει ο Δημοσιογράφος Άρης Χατζηγεωργίου
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η τελειόφοιτος φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ Φελίσια Ταστάνη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.