Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης: “Νέα αύξηση τελών στον δήμο μας”




(Aνακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης – Χρήστος Κορτζίδης)

Σε μία ακόμη αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, προχώρησε η δημοτική αρχή του Γιάννη Κωνσταντάτου. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη ήταν της τάξης του 34% για την κατοικία στο Ελληνικό.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση τού Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους της Ενωμένης Πόλης, εγκρίθηκαν οι παρακάτω αυξήσεις για το 2020.
▪︎Για τις κατοικίες από 1,15/τμ γίνεται 1,30, αύξηση 13%.
▪︎Για τα καταστήματα – βιοτεχνίες έως 1000 τμ από 2,90/τμ γίνεται 3,30, αύξηση 14%.
▪︎Για τα καταστήματα – βιοτεχνίες άνω των 1000 τμ από 3,43/τμ γίνεται 3,90, αύξηση 14%.
▪︎Για μη στεγασμένα καταστήματα – βιοτεχνίες από 1,45/τμ γίνεται 1,65, αύξηση 14%.
Η παράταξη μας, φυσικά και αντέδρασε σ αυτή την ταχτική της δημοτικής αρχής, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα ανταποδοτικά τέλη. Στη διάρκεια της θητείας της έχει κάνει αυξήσεις στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του δήμου, στο ωδείο καθώς και σε άλλες κατηγορίες τελών.
Η τοπική αυτοδιοίκηση στην χώρας μας είναι ένας θεσμός, όπου ιδιαίτερα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, βάλλεται από κάθε κυβέρνηση, συρρικνώνονται τα οικονομικά και το προσωπικό της και οδηγείται στο να βάζει το χέρι στην τσέπη του δημότη όλο και περισσότερο!
Οι δημοτικές αρχές καλούνται είτε να υπακούουν πειθήνια, στις εντολές της εκάστοτε νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, είτε να αντισταθούν και να σηκώσουν το ανάστημα τους μαζί με τους πολίτες.
Δυστυχώς η δημοτική μας αρχή, όπως και οι περισσότερες, ανήκει στην πρώτη περίπτωση.
Δικαιολογήθηκε ο κ. Κωνσταντάτος πως είναι αναγκασμένος να κάνει αυξήσεις, για να καλύψει τις μισθολογικές ανάγκες που προέκυψαν, έφτασε δε στο σημείο να απειλήσει πως διαφορετικά θα πρέπει να γίνουν απολύσεις εργαζομένων.
Διερωτόμαστε αλήθεια ποια είναι η συνέπεια λόγων και έργων της διοίκησης, όταν προεκλογικά το ‘14 μιλούσε για μειώσεις και στη συνέχεια έκανε αυξήσεις, ενώ προεκλογικά το ‘19 δεν είχε αναφερθεί καθόλου στα τέλη και απέκρυψε τις προθέσεις της, ενώ γνώριζε όλα τα δεδομένα; Ποια είναι η θέση και οι διεκδικήσεις της απέναντι στην κεντρική πολιτική γραμμή της ανταποδοτικότητας, δηλαδή της πρόσθετης φορολόγησης των πολιτών; Μήπως ο ρόλος της εξαντλείται μόνο στις “διαπραγματεύσεις” στα γραφεία υπουργών για την “επένδυση” του Ελληνικού; Μήπως ο ρόλος της σταματάει στα όρια της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης στρατηγικής της ΝΔ, με την οποία βρίσκονται στο ίδιο αντιλαϊκό ρεύμα;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.