Αυτοκίνηση Anytime 2019: Ποια κίνητρα προανήγγειλε στα εγκαίνια ο Κώστας Καραμανλής




Άνοιξε χθες τις πύλες της για το κοινό η έκθεση αυτοκινήτου ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά 32 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα. Θα υπάρχουν δηλαδή 32 πανελλαδικές πρεμιέρες . Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έκθεση αυτοκινήτου στη χώρα μας με τόσες πρεμιέρες. Στα πολυτελή περίπτερα των εισαγωγέων αντιπροσώπων που συμμετέχουν, θα βρείτε ακόμη 150 νέα αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον, νέας τεχνολογίας, υβριδικά, plug-in και ηλεκτρικά, όπως και όλα τα νέα SUV και CROSSOVER.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2019» έγιναν χθες παρουσία του Κώστα Καραμανλή, υπουργού Υποδομών & Μεταφορών ο οποίος αναφέρθηκε στα κίνητρα της που θα δώσει η Κυβέρνηση για την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων. Κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Στον χαιρετισμό του, ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την απόκτηση «καθαρών» αυτοκινήτων, τόσο καινούργιων όσο και ποιοτικών μεταχειρισμένων.

«Επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για «καθαρά» αυτοκίνητα, με ξεκάθαρες προτεραιότητες: Να δώσουμε κίνητρα για την αντικατάσταση πολλών από όσα κυκλοφορούν σήμερα με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως επιτάσσει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και να διευκολύνουμε την εισαγωγή ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 και Euro6″, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, όμως με τα κίνητρα, όπως τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, θα υπάρξουν και κάποια φορολογικά και δασμολογικά αντικίνητρα, στην εισαγωγή εκείνων των μεταχειρισμένων, που είναι παλαιάς τεχνολογίας, και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. «Όπως βλέπετε, είμαστε πιστοί στη βασική ευρωπαϊκής αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», επισήμανε και ανακοίνωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την ηλεκτροκίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: ΝOW24.GR

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.