Bασίλης Σπανάκης: Σπανάκης: Παραμονή και αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου




Tην παραμονή της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου στον κεντρικό ιστό του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και την αναβάθμιση της σε Α’ τάξεως, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, ζητάει με Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης.

Ο κ. Σπανάκης έκανε και την παρακάτω δήλωση:

« Η Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου εξυπηρετεί τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου, που ξεπερνούν τους 100.000. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη Δημόσια Διοίκηση και υποβάθμισε τις δημόσιες υπηρεσίες. Με την Ερώτηση που κατέθεσα σήμερα, ζητώ να αναβαθμιστεί η Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου σε Α’ τάξεως και φυσικά να παραμείνει στον κεντρικό ιστό του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο

τον Υπουργό Εσωτερικών  κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη

 

Θέμα: «Παραμονή και Αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρουγια την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου»

Η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου είναι μία από τις μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. της χώρας, τόσο ως προς των αριθμό των φορολογουμένων (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις), όσο και ως προς τον αριθμό των συναλλαγών, καθώς εξυπηρετεί τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου, δηλαδή πάνω από 100.000 φορολογουμένους.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα λόγω των μεταβιβάσεων ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου.

Σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί, η Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου έχει αποδυναμωθεί σημαντικά σε προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι φορολογούμενοι που υπάγονται σε αυτήν αναγκάζονται για πλήθος συναλλαγών να πηγαίνουν στη Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε ταλαιπωρία και αδικαιολόγητη χιλιομετρική μετακίνηση ενώ υπάρχουν άλλες, εφικτές λύσεις.

Δεδομένου ότι δεν υφίσταται κάποια «μνημονιακή» υποχρέωση που να επιβάλλει το κλείσιμο ή την μεταστέγαση σε άλλη περιοχή της εν λόγω Δ.Ο.Υ, θεωρείται αναγκαία η άμεση αναβάθμισή της σε Δ.Ο.Υ. Α’ τάξεως και φυσικά η παραμονή της στον κεντρικό ιστό του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Κάτι τέτοιο αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των Δημοτικών Αρχών, του εμπορικού κόσμου της περιοχής και κυρίως των φορολογουμένων που υπάγονται σε αυτήν.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Πρόκειται να προχωρήσετε σε άμεση αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου σε Α’ τάξεως και στην οριστικοποίηση της παραμονής της στον κεντρικό ιστό της πόλης του Παλαιού Φαλήρου;

2) Πρόκειται να προχωρήσετε άμεσα σε ενέργειες ώστε συναλλαγές για τις οποίες οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου αναγκάζονται σήμερα να πηγαίνουν στη Γλυφάδα, να πραγματοποιούνται, επιτέλους, στη Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου;

3) Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών σας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.