Γλυφάδα: Τα παλιά στρώματα δεν πηγαίνουν πια στη χωματερή




Ο Δήμος Γλυφάδας τα μαζεύει και τα στέλνει προς ανακύκλωση με την πιο σύγχρονη μέθοδο. Οι σούστες διαχωρίζονται από τα υφάσματα και ανακυκλώνονται ξεχωριστά.
Είναι μια ακόμη δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, για την οποία ο Δήμος Γλυφάδας επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία. Με την πολύτιμη συνεργασία των δημοτών, επιτυγχάνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για μια πόλη που αστράφτει από καθαριότητα.
Πριν βγάλουν οι δημότες στρώμα στον δρόμο, πρέπει να τηλεφωνούν στο 15464 ή να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτημα στο Fix My City.
Ήδη έχουν συλλεγεί 450 στρώματα και καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται. «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε οποιοδήποτε σταθερό απόβλητο υπάρχει η δυνατότητα να ανακυκλωθεί. Δίνουμε καθημερινή μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Είναι ανάγκη πλέον, η ανακύκλωση να μπει στην καθημερινότητά μας και να γίνει τρόπος ζωής», σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.
Τα τελευταία δύο χρόνια ο Δήμος Γλυφάδας έχει αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης φθάνοντας το εντυπωσιακό 21%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό των απορριμμάτων που εναποτίθενται στη χωματερή της Φυλής, με προφανές περιβαλλοντολογικό αλλά και οικονομικό όφελος. Συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά 436.000 ευρώ τα χρήματα που πληρώνει ο Δήμος Γλυφάδας στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.