Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Μία εκπαιδευτική δράση για τον κύκλο του ψωμιού




«Το πιο γλυκό ψωμί» από την ομάδα Μικρός Νότος, την Δευτέρα 14/10 στις 19:00 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου.

Είσοδος ελεύθερη (με κράτηση θέσης στο 2109833399 την Δευτέρα 14/10, 10:00-15:00)

ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ

Μία εκπαιδευτική δράση για τον κύκλο του ψωμιού.

Αναζητώντας τη γλύκα στα παραμύθια, τα παιδιά ξεκινούν ζυμώνοντας το δικό τους ψωμάκι, με τα πιο αγνά υλικά. Ακολουθούν τη δράση του παραμυθιού, με ζωντανή μουσική (λαούτο, νταούλι, φλογέρα) και παραδοσιακά τραγούδια, συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένα στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος, ενώ στο τέλος γεύονται αχνιστό και μοσχομυριστό το ψωμί που ζύμωσαν.

Τις καθημερινές «Το πιο γλυκό ψωμί», όπως και όλες οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας, ταξιδεύει μέσα στα σχολεία, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία στα παιδιά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους.

Ένας βασιλιάς έχει στη διάθεσή του τα πιο πλούσια και εκλεκτά εδέσματα, όμως δεν μπορεί να τα χαρεί. Όλα είναι άνοστα, άγευστα. Κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα, όταν ένας γέρο-σοφός του προτείνει ένα “γιατρικό”: το πιο γλυκό ψωμί. Όχι με ζάχαρη και γλυκαντικά όπως το φτιάχνουν οι σπουδαίοι σεφ του παλατιού. Το πιο γλυκό ψωμί είναι αυτό που θα φτιάξει ο ίδιος, φροντίζοντας όλη τη διαδικασία, από τη σπορά του σιταριού μέχρι το άλεσμα και το ζύμωμα… Το πιο γλυκό ψωμί έχει τη γεύση της προσπάθειας και του μόχθου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.