Πρόστιμο σε γνωστό κλαμπ της Αργυρούπολης – Το 20% θα πηγαίνει στους ένστολους που κάνουν τους ελέγχους
Σε γνωστό κλαμπ στη λεωφόρο Κύπρου, απέναντι από το Δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης, έπεσε το πρώτο πρόστιμο 600 ευρώ, για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου. Το νέο έγινε αμέσως γνωστό και κυριολεκτικά έχει τρομοκρατήσει τους δεκάδες καταστηματάρχες της πόλης, που παίζουν το ρόλο του χωροφύλακα, κυνηγώντας τους θαμώνες που ανάβουν τσιγάρο.

Το Σαββατόβραδο, όλος ο κόσμος ήταν έξω από τα μαγαζιά και κάπνιζε. Μέσα υπήρχαν ελάχιστοι. “Και καλά τώρα, έχει ωραίο καιρό. Τι θα γίνει το χειμώνα με το κρύο. Απλά δεν θα έρχονται στα μαγαζιά οι πελάτες” έλεγε χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης μπαρ.

Όπως αναφέρει το skai.gr, τo  Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των ένστολων, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να συμμετάσχουν στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, με ποσοστά από τα πρόστιμα, που θα επιβάλουν στους παρανομούντες καπνιστές,

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο σχεδιάζει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι το 20% του πρόστιμου θα πηγαίνει στους ένστολους.

Ο έλεγχος εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης από τους αστυνομικούς, όπως  Δανία, Γαλλία, Κύπρος, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία, Λουξεμβούργο, Λετονία και Μάλτα.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.