Πηνελόπη Τσαντούλα: Έγραψε ιστορία στη σκοποβολή με το έμβλημα του Δήμου Αλίμου στην αθλητική της εμφάνιση (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ασημένιο μετάλλιο στο πυροβόλο πιστόλι και τέταρτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Masters της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής – ISSF

Η ISSF πριν από δεκαετίες διοργάνωσε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Ανδρών – Γυναικών στη γερμανική πόλη Suhl, το 2017 θέσπισε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων επίσης στη Suhl και το 2019 ήρθε η σειρά του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ISSF Masters, δηλαδή για αθλητές άνω των 45 ετών, πάλι στο ίδιο εκπληκτικό σκοπευτικό συγκρότημα.

Η Αλιμιώτισσα Πηνελόπη Τσαντούλα με δεδομένη την αγάπη της και την προσήλωσή της στο άθλημα της σκοποβολής, έδωσε το παρών στο 1st ISSF World Masters Shooting Sport Championship στις 8-16 Σεπτεμβρίου, μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας και με την ελληνική σημαία να υψώνεται στον ουρανό της Θουριγγίας, με την ουσιαστικότατη στήριξη του Δήμου Αλίμου και προσωπικά του Δημάρχου κ. Ανδρέα Κονδύλη.

Και μετά από τους European Masters Games 2019, Torino – Italy, (26/7 – 4/8), όπου κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο Sport Pistol και ένα ασημένιο μετάλλιο στο Air Pistol, ήρθε η σειρά ενός ασημένιου μεταλλίου στο πυροβόλο πιστόλι 25 μέτρων με το λογότυπο της ISSF και την υπογραφή του προέδρου της Vladimir Lisin στο ανάλογο δίπλωμα!

Τα έξοδα προετοιμασίας, μεταβάσεων και μετακινήσεων, τα δικαιώματα συμμετοχής, τα έξοδα διαμονών και το κόστος service και πυρομαχικών ήσαν αντικειμενικά πολύ υψηλά. Έχοντας φύγει από την Ελλάδα χωρίς ένα Ευρώ, ή μία σφαίρα χορηγία από την αθλητική αρχή, παρά μόνον με περισσά αποθέματα ρομαντισμού, γράψαμε χιλιάδες οδικά χιλιόμετρα, πλημμυρίσαμε από εικόνες και παραστάσεις, ζώντας σε κοινωνίες οργανωμένες και με διάχυτο το αίσθημα του αλληλοσεβασμού, της ασφάλειας και της ελευθερίας.

Οι πολυήμερες παρουσίες στα σκοπευτήρια Ιταλίας και Γερμανίας σφραγίστηκαν και από δύο πολύ ιδιαίτερα και αυθόρμητα περιστατικά. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας στο πιστόλι ταχύτητας ανδρών Detlef Glenz, πίσω από τον Christian Reitz χρυσό ολυμπιονίκη στο Ρίο, στάθηκε αυτόκλητος μπροστά από το stand για διορθώσεις!

Και η επίσης αναγνωρίσιμη ομοσπονδιακή προπονήτρια των εθνικών ομάδων νεανίδων και γυναικών της Γερμανίας Barbara Giorgi προσκάλεσε την Πηνελόπη σε κοινή προπόνηση με τις ομάδες της, μαζί με την ασημένια ολυμπιονίκη του Ρίο Monika Karsch και την χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 Doreen Vennekamp!

Και το ασημένιο μετάλλιο στο πυροβόλο πιστόλι 25m στην κατηγορία 2F, με την ελληνική σημαία να αναρριχάται ψηφιακά στο monitor, μας χάρισε την αγαλλίαση για το τόλμημα μας.

Η κατάκτηση της 4ης θέσης στο αεροβόλο πιστόλι 10m, απώλεια του χάλκινου για πέντε δέκατα στον πολύ δύσκολο τελικό στο Final Hall, ήταν η επιτομή για την αξιοπρεπέστατη παρουσία της Πηνελόπης στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ISSF Masters 2019, θεσμοθετημένο πλέον κατά τον πιο επίσημο τρόπο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συναθλήτριες έχαιραν μεγάλου σεβασμού στις ομάδες τους και είχαν στο ενεργητικό τους πάμπολλες εθνικές διακρίσεις και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο παρελθόν.

Εμείς απλά μοναχικοί ταξιδευτές με το χιλιοειπωμένο ότι σε τέτοιου είδους αποστολές είσαι αρχηγός ομάδας, αθλητής, προπονητής, γιατρός και διατροφολόγος, αλλά παράλληλα και διπλωματικός αξιωματούχος, οικονομικός διαχειριστής, και τέλος ένας απλός άνθρωπος που δεν απαξιώνει την αναγκαιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων!

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αλίμου στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Ανδρέα Κονδύλη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αλίμου κ. Ευάγγελο Κακκαβή γιατί με την οξυδέρκειά τους και την αγάπη τους για την κοινωνία του Αλίμου στάθηκαν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή.

Αλέξανδρος Τσαντούλας

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.