Οι “φύλακες άγγελοι” της παραλίας του Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Περιπολούν καθημερινά στις παραλίες του Αλίμου, με το πρώτο ναυαγοσωστικό σκάφος του Δήμου, ενισχύοντας την ασφάλεια των λουόμενων και επεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που πέφτει στην αντίληψή τους. To σκάφος είναι πλήρως εξοπλισμένο, έχει και απινιδωτή, σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καρδιά του, σωσίβια κλπ και είναι ανθεκτικό σε κάθε είδος καιρού. Το πλήρωμα του είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Λιμενικό, ενώ ένας δεύτερος απινιδωτής βρίσκεται πάντα στην παραλία.

Κωνσταντίνος, Θοδωρής και Κατερίνα

Το NOTIA.GR, συνάντησε στην παραλία του Αλίμου, στο “BIKINI”, τους ναυαγοσώστες, Κατερίνα Τσιομίδου, Κωνσταντίνο Καλιώρα και Θοδωρή Νικολαράκο και μίλησε μαζί τους για τα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει:

“Είχε πάει μια κυρία να πνιγεί στο 1,5 μέτρο βάθος, εκείνη την ώρα έκανα περιπολία και πέρασα κοντά της με το κανό, βούτηξα μέσα, θα πνιγόταν, ήταν σε μικρό βάθος και με διευκόλυνε” λέει ο Θοδωρής

“Ένα κοριτσάκι ήταν μπροστά εδώ στις σημαδούρες, ουσιαστικά εκεί που φανταζόταν ότι μπορεί να κολυμπήσει δεν μπορούσε και αγκάλιασε την αδελφή της από πίσω και έτρεξε γρήγορα με το σκάφος και τις έβγαλα” μας λέει ο Κωνσταντίνος

Η Κατερίνα θυμάται πως έσωσε ένα 17χρονο:

“17χρονο αγόρι με αναπηρία, είχε πάθει μάλλον επιληψία τον έβγαλαν από το νερό. με φώναξαν και μόλις έφτασα δίπλα του είδα ότι το πρόσωπό του είχε γίνει μπλε, τα μάτια του ήταν κόκκινα και έβγαζε αφρούς από το στόμα. Του πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες, το παιδί δεν ανάπνεε καθόλου, έβγαζε νερά από το στόμα του. Αμέσως ξεκίνησα Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Του έκανα 60-70 θωρακικές συμπιέσεις και το παιδί κατάφερε να βγάλει αρκετό νερό από το στόμα του. Τον γύρισα πλάγια σε θέση ασφαλείας και κατάφερε να πάρει αναπνοή.

Αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση εκείνη τη στιγμή, όταν πήρε ανάσα, γιατί χανόταν…Από τη στιγμή που δεν αναπνέει κάποιος δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να επιβιώσει”

Θοδωρής: “Εξίμισι με εφτά το απόγευμα είχε πάει, είχαμε σχολάσει και ήταν από τις ελάχιστες φορές που μείναμε για να πιούμε ένα καφέ, μια κυρία κινδύνεψε να πνιγεί στα τρία μέτρα, την τραβήξαμε έξω, δεν ανέπνεε καθόλου, μπορεί να είχε πάθει και κάποιο έμφραγμα, πέσαμε πάνω της και οι τρεις και την επαναφέραμε. Ευτυχώς ήρθε γρήγορα, μέσα σε δέκα λεπτά το ασθενοφόρο και την παρέλαβε”.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.