Eρωτήσεις Σπανάκη σε Καραμανλή για τις πεζογέφυρες σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο




Δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, κατέθεσε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των δύο πεζογεφυρών του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου, ενώ έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

“Για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των δύο έργων, φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Με τις δύο ερωτήσεις που κατέθεσα, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό ενημέρωση για τον χρονικό ορίζοντα επανέναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών καθώς και για τις ενέργειες που σκοπεύει να κάνει, δεδομένου ότι η εγκατάλειψη των δύο ημιτελών πεζογεφυρών επί της Λ. Ποσειδώνος δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους”.

Ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των δύο ερωτήσεων:

Θέμα: “Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πεζογέφυρας του Αλίμου στην Λ. Ποσειδώνος στο ύψος της Λ. Καλαμακίου”

Εδώ και αρκετούς μήνες έχει ξεκινήσει η κατασκευή της πεζογέφυρας επί της Λ. Ποσειδώνος στο ύψος της Λ. Καλαμακίου στον Άλιμο που θα καταλήγει στην παραλία του Αλίμου προκειμένου οι κάτοικοι του Αλίμου να διευκολύνονται στις μετακινήσεις τους προς το παραλιακό μέτωπο, τη στάση Τράμ “Καλαμάκι”, τις στάσεις των λεωφορείων, την παιδική χαρά, τις παραλίες κ.α., με ασφάλεια.

Επειδή η πρόσβαση στην Παραλιακή Ζώνη δεν είναι και τόσο εύκολη και με ιδιαίτερους κινδύνους για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, για γονείς με μικρά παιδιά και κυρίως με καροτσάκια, ηλικιωμένους, μαθητές.
Επειδή η εικόνα ενός έργου ημιτελούς-εγκαταλελειμμένου για μήνες τώρα δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην γειτονική περιοχή.
Επειδή πέρασε άλλο ένα καλοκαίρι με αδικαιολόγητες και απαράδεκτες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της πεζογέφυρας του Αλίμου.
Επειδή έχουν συμβεί θανατηφόρα ατυχήματα λόγω της επικινδυνότητας στην διέλευση των πεζών προς το παραλιακό μέτωπο που θα είχαν αποφευχθεί αν είχε κατασκευαστεί η συγκεκριμένη πεζογέφυρα.
Επειδή ο Δήμος Αλίμου αλλά και φορείς της πόλης έχουν θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα για την επίσπευση της κατασκευής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής της πεζογέφυρας του Αλίμου;
2) Πότε προβλέπεται η έναρξη των εργασιών και η ολοκλήρωση της κατασκευής της πεζογέφυρας του Αλίμου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης

 

Η μακέτα της πεζογέφυρας στο Παλαιό Φάληρο

Θέμα: “Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πεζογέφυρας του Παλαιού Φαλήρου στην Λ. Ποσειδώνος στο ύψος της οδού Αφροδίτης”

Εδώ και αρκετούς μήνες έχει ξεκινήσει η κατασκευή της πεζογέφυρας επί της Λ. Ποσειδώνος στο ύψος της οδού Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο που θα καταλήγει στην απέναντι πλευρά προκειμένου οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους προς το παραλιακό μέτωπο, τον σταθμό Τράμ “Τροκαντερό”, τις αθλητικές εγκαταστάσεις Δ.Α.Κ Παλαιού Φαλήρου, τις στάσεις των λεωφορείων, το Πάρκο Φλοίσβου, το Θ/Κ Αβέρωφ κ.α., με ασφάλεια.

Επειδή η πρόσβαση στην Παραλιακή Ζώνη δεν είναι και τόσο εύκολη και με ιδιαίτερους κινδύνους για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, για γονείς με μικρά παιδιά και κυρίως με καροτσάκια, ηλικιωμένους, μαθητές.
Επειδή η εικόνα ενός έργου ημιτελούς-εγκαταλελειμμένου για μήνες τώρα δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην γειτονική περιοχή.
Επειδή πέρασε άλλο ένα καλοκαίρι με αδικαιολόγητη και απαράδεκτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πεζογέφυρας του Παλαιού Φαλήρου.
Επειδή ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου αλλά και φορείς της πόλης έχουν θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα για την επίσπευση της κατασκευής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής της πεζογέφυρας του Παλαιού Φαλήρου;
2) Πότε προβλέπεται η έναρξη των εργασιών και η ολοκλήρωση της κατασκευής της πεζογέφυρας του Παλαιού Φαλήρου;

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.