Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Συνεχίζεται η λειτουργία του Κινητού Πράσινου σημείου
Πριν από 3 μήνες, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν ο πρώτος Δήμος της χώρας που ξεκίνησε τη λειτουργία του Κινητού Πράσινου Σημείου, στο πλαίσιο των ενεργειών για την προώθηση μεθόδων διαλογής στην πηγή.
Το αυτοκινούμενο όχημα – Κινητό Πράσινο Σημείο (ΚΠΣ) επί 3 μήνες τώρα σταθμεύει σε πλατείες, πλαζ και λαϊκές αγορές της πόλης σύμφωνα με πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Βασικός σκοπός λειτουργίας του είναι:
• Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων
• Να δίνει τη δυνατότητα της διαλογής των αποβλήτων σε 7 ρεύματα: Μέταλλα, Πλαστικά, Χαρτί, Γυαλί, Σύνθετη Συσκευασία, Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) Βρώσιμα έλαια & λίπη.
• Να επιβραβεύει τους κατοίκους της πόλης μέσω πίστωσης πόντων αναλόγως του είδους υλικού και της ποσότητας που απορρίπτεται, στην Κάρτα Ανακύκλωσης του Δημότη (RFID card) η οποία διανέμεται δωρεάν στους κατοίκους του Δήμου στα σημεία λειτουργίας του Δήμου. Η εξαργύρωση των πόντων θα γίνει από τον Δήμο.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά αφού ο μέσος όρος του ανακυκλώσιμου υλικού που έχει συγκεντρωθεί από κάθε πολίτη που έχει κάνει εγγραφή στο σύστημα και έχει προμηθευτεί κάρτα ανακύκλωσης είναι 28,14.
Συνεχίζουμε δυναμικά με νέο πρόγραμμα λειτουργίας, σε σημεία στάθμευσης που είναι ορατά στον πολίτη και κοντά σε σημεία συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών.
Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου. Για πληροφορίες επικοινωνείτε με τη Γραμμή του Δήμου 15888.
Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να προσέρχονται στο ΚΠΣ, τις μέρες και ώρες λειτουργίας του, να ενημερωθούν για τη δράση και τη διαλογή στην πηγή, να εγγραφούν στο σύστημα και να προμηθευτούν την ειδική κάρτα ανακύκλωσης και να φέρνουν προς ανακύκλωση τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.