Συνάντηση Κωνσταντέλλου με Πασακυριάκο για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων και των παιδικών σταθμών




Συνάντηση με το Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο είχε το πρωί της Τετάρτης 28 Αυγούστου ο Κώστας Πασακυριάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση των σχολικών κτιρίων και των παιδικών σταθμών του Δήμου, μετά το σεισμό της 19ης Ιουλίου.
Ο Κώστας Πασακυριάκος ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ελέγχων, δεδομένου ότι σε δύο εβδομάδες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, καθώς επίσης και το εάν χρειάζεται να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι.
Ο Γρ. Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε πως, μετά το σεισμό και μέχρι σήμερα, έχει ελεγχθεί το 80% των σχολικών συγκροτημάτων από μηχανικούς του Δήμου. Και πως αμέσως μετά το σεισμό, ελέγχθηκαν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία, που ήταν ακόμα σε λειτουργία. Επιπλέον, ο δήμαρχος ενημέρωσε πως όλα τα σχολικά συγκροτήματα θα έχουν ελεγχθεί μέχρι τις 11 Σεπτέμβρη, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα των παιδικών σταθμών του Δήμου, η λειτουργία των οποίων ξεκινά τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη. Ο κ. Κωνσταντέλλος ανέφερε πως οι διαθέσιμες θέσεις στις δομές του Δήμου για νήπια και βρέφη φτάνουν τις 375, με τις αιτήσεις να φτάνουν τις 338, γεγονός που σημαίνει ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Ο Κ. Πασακυριάκος τόνισε πως ένα σημαντικό διαχρονικό πρόβλημα που αφορά πολλές οικογένειες, είναι η καθυστέρηση που σημειώνεται στο να πάρουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Κάτι που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και στην μη έγκαιρη πρόσληψη συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν από την αρχή οι ανάγκες. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των περιορισμών στις προσλήψεις που υπάρχουν από το 2012 μέχρι και σήμερα με ευθύνη των κυβερνήσεων και των μνημονιακών νόμων, με αποτέλεσμα ο Δήμος, να φτάνει να παίρνει παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, ακόμα και μέχρι το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο!
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα ενόψει της έναρξης της νέας δημοτικής περιόδου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.