Opel Grandland X Ultimate 1.5 Diesel MT6 : Καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου οικογενειάρχη




Σαν αυτοκίνητο το Opel Grandland X το έχουμε παρουσιάσει δύο φορές. Η πρώτη ήταν όταν έγινε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση στην Ισπανία στην πόλη των Βάσκων στο Bilbao και η δεύτερη όταν έγινε η πανελλαδική παρουσίαση στην Αχαΐα.

Σαν αυτοκίνητο είναι γνωστό. Εκείνο που σήμερα θα παρουσιάσουμε στο Opel Grandland X στην έκδοση Ultimate είναι ο καινούργιος πετρελαιοκινητήρα κινητήρα των 1500 κ.εκ που αποδίδει 130 ίππους.

Ο κινητήρας προέρχεται από την Peugeot . Η Opel στο Grandland X χρησιμοποιούσε έναν 1600άρι κινητήρα (απέδιδε 120 ίππους) τον οποίον αντικατέστησε με το κινητήρα ντίζελ που καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων Euro6d-TEMP και έχει ιπποδύναμη 130 ίππους που τους αποδίδει στις 3.750 rpm.

Η ροπή παρέμεινε στα 30,6 kgm στις 1.750 rpm. Ο νέος κινητήρας διαθέτει σύστημα SCR με AdBlue είναι 16βάλβιδος με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής.

Η αλλαγή που έκαναν οι επικεφαλής της εταιρίας έλυσε αρκετά γραφειοκρατικά θέματα μετά τη συμφωνία της Opel που εντάχθηκε στο PSA Group.

Η αρχική τιμή για την πετρελαιοκίνητη έκδοση ξεκινάει από 21.950 ευρώ. Είναι η έκδοση X-Cite. Ανάλογα με την έκδοση και τις απαιτήσεις του οδηγού η τιμή ανεβαίνει. Για παράδειγμα το «δικό» μας αυτοκίνητο στην έκδοση Ultimate –είναι η ακριβότερη έκδοση του Grandland X– κοστολογείται στις 35.600 ευρώ και φυσικά είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα. Έχει μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Οι ταχύτητες κουμπώνουν εύκολα αν και υπάρχει χώρος για ακόμη περισσότερες βελτιώσεις. Ωστόσο το κιβώτιο έχει σωστές σχέσεις και συνδυάζεται αρκετά καλά με τον κινητήρα που διαθέτει κυλινδροκεφαλή και στροφαλοθάλαμο κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου.

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Πέρη Χαλάτση: now24.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.