Ηλιούπολη: Παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος ο Βασίλης Βαλασόπουλος – Τα σενάρια διαδοχής




Την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης έκανε γνωστή ο απερχόμενος Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ilioupolinews.gr, ο κ. Βαλασόπουλος με επιστολη του στη γραμματεία του ΔΣ εκανε γνωστό πως παραιτείται από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα βρίσκεται στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Πρόκειται για μια απόφαση, που σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες έχει ληφθεί εδώ και αρκετές ημέρες, με τον Δήμαρχο να θέλει να «παραδώσει» την παράταξη σε νέα χέρια και δίχως να έχει συμμετοχή στο νέο συμβούλιο. Όπως όλα δείχνουν, η αλλαγή σκυτάλης στην παράταξη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου, σε κλειστή συνεδρίαση των μελών της νέας δημοτικής ομάδας της παράταξης, τα οποία θα κληθούν να συναποφασίσουν τον επικεφαλής τους για την ερχόμενη τετραετία.

Τα Σενάρια Της Διαδοχής

Η ανανέωση ειναι το ζητούμενο στην παράταξη που ηγήθηκε επί 9 συναπτά έτη του Δήμου, με τα σενάρια της διαδοχής να επικεντρώνονται αρχικά στους εν ενεργεία αντιδημάρχους. Ο Μαρίνος Μπασούρης αν και είναι ένας από τους νεώτερους ηλικιακά εκλεγμένους δημοτικούς σύμβουλος που θα μπορούσε να φέρουν την ανανέωση στην παράταξη, δεν φαίνεται διατεθειμένος να διεκδικήσει τα ηνία της, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κωστή Παπαδόπουλο να βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος. Φωνές εντός της παράταξης θέλουν την κ. Χριστίνα Σερέτη να κάνει το βήμα προς τα εμπρός για την διεκδίκηση της θέσης του επικεφαλής της παράταξης, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του νεαρού αντιδημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.