Δημήτρης Λυμπερόπουλος: Ο Παλαιοφαληριώτης δημοσιογράφος που άφησε εποχή




Ξυπνάω και πετάω σαν πουλάκι, απίστευτο μετά κάποιες ημέρες που περπατούσα με δυσκολία από δωμάτιο σε δωμάτιο… Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τις ευχές και το ενδιαφέρον σας. Θα ξεκουραστώ ακόμη για λίγο και θα συνεχίσω τα φτερουγίσματα…

Αυτό ήταν το προτελευταίο ποστ στο facebook του μεγάλου Έλληνα δημοσιογράφου, Δημήτρη Λυμπερόπουλου που πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών. Πάντα κεφάτο μου τον περιέγραφε ο κοινός μας φίλος Μάνος Αντώναρος.

Ο Παλαιοφαληριώτης δημοσιογράφος είχε αφήσει εποχή για την προσωπική του σχέση με τον Αριστοτέλη Ωνάση – ήταν ο προσωπικός βιογράφος του αλλά και τις μεγάλες του επιτυχίες ως ρεπόρτερ.
Έκανε συνεντεύξεις με όλα τα ιερά τέρατα της τέχνης και της κοσμικής ζωής, σε μια εποχή οι που οι σταρ ήταν σταρ κι όχι πλαστικά στρασάκια σε οκαζιόν σαγιονάρες!

Ήταν φίλοι με τον φίλο μου, τον Μάνο Αντώναρο και πάντα άκουγα ιστορίες που του είχε αφηγηθεί αλλά και ένιωθα τον σεβασμό με τον οποίο τον περιέβαλλε ο Μάνος.
Ως ρεπόρτερ, του είχα πάρει δήλωση για κάποιο ρεπορτάζ, τουλάχιστον 20 χρόνια πριν. Θυμάμαι ότι ήταν ευγενής με εμάς τους μείρακες τότε και αυστηρός. Αυστηρός και ως προς τον τρόπο άσκησης του ρεπορτάζ αλλά και ως προς το τι συνέβαινε στην Αθήνα και στα “κοσμικά” των 90’ς.

«Γνώρισα διασημότητες, που μόνο ως ρεπόρτερ θα μπορούσα να πλησιάσω. Κάποιες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, ο Τέλης Σαβάλας, με τίμησαν με τη φιλία τους…. Υπήρξα ένας ρεπόρτερ που κωπηλάτησε σε ήρεμες θάλασσες με γοργόνες και δελφίνια, αλλά και σε επικίνδυνα περάσματα με πιράνχας και σε αγριεμένους ωκεανούς με καρχαρίες»…

Δημήτρης Λυμπερόπουλος: 1925 – 2019

Πηγή: viewtag.gr/Γιάννης Καφάτος

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2236450556473924&set=a.114432698675731&type=3&theater

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.