Ο Ανδρέας Κονδύλης σε ΣΚΑΙ και ΑΝΤΕΝΝΑ: “Ο Άλιμος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα” (VIDEO)




Πρωταγωνιστικό ρόλο στο “χτίσιμο” της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα έχει ο Άλιμος. Το παραλιακό του μέτωπο, βρίσκεται ανάμεσα στη μεγαλύτερη μαρίνα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και στη μεγαλύτερη επένδυση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη (όταν επιτέλους ξεκινήσει), στο πρώην αεροδρόμιο  του Ελληνικού.

Η κομβική θέση της πόλης, λίγα μόνο χιλιόμετρα από την Ακρόπολη, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, που σιγά σιγά ανακαλύπτουν ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο, μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου, να φας και να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί. O δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στη εκπομπή του ΣΚΑΪ,  “Ακραία Φαινόμενα” για τον κομβικό ρόλο του Δήμου, στην ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου (ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ), για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Σε εκτενή ρεπορτάζ, τόσο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όσο και στη πρωινή εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην  πρωτοβουλία του Δήμου να αποκτήσει ναυαγοσωστικό σκάφος που περιπολεί τις ακτές προσφέρει ασφάλεια, στους Έλληνες αλλά και στους ξένους τουρίστες.

Περιπολούν καθημερινά στις παραλίες του Αλίμου, με το πρώτο ναυαγοσωστικό σκάφος του Δήμου, ενισχύοντας την ασφάλεια των λουόμενων και επεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που πέφτει στην αντίληψή τους. Παρέχει τα πάντα είναι πλήρως εξοπλισμένο, έχει και απινιδωτή, σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καρδιά του, σωσίβια κλπ και είναι ανθεκτικό σε κάθε είδος καιρού. Το πλήρωμα του είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Λιμενικό.

«Οι ηλικιωμένοι ανοίγονται και τους ενημερώνουμε για τους κινδύνους που διατρέχουν, είναι δουλειά μας να πηγαίνουμε δίπλα τους και να τους ρωτάμε αν είναι καλά και αν θέλουν να τους ανεβάσουμε στο σκάφος και να τους μεταφέρουμε στην ακτή. Κυρίως υπάρχει πρόβλημα με ηλικιωμένους και μικρά παιδιά» λένε οι ναυαγοσώστες, που είναι άρτια εκπαιδευμένοι ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η άμεση κινητοποίησή τους έχει σώσει ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, κάθε παραλιακός δήμος πρέπει να διαθέτει ναυαγοσωστικό σκάφος.

«Θα θέλαμε όμως το  κράτος να μας εμπιστευτεί και άλλες αρμοδιότητες, για να μπορέσουμε οι δήμοι να συμβάλλουμε στο χτίσιμο της Αθηναϊκής Ριβιέρας».

https://www.youtube.com/watch?v=Kk_dpUGfeZk

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.