Tι συμβαίνει στο κινητό σας όταν πέσει στο νερό




Έχει συμβεί σε όλους μας, ή γνωρίζουμε κάποιον που το έχει πάθει. Τραβάτε μια φωτογραφία στην πισίνα, καλείται κάποιον στη βροχή ή κατά λάθος ρίχνοντας το τηλέφωνό σας στην τουαλέτα. Όταν ένα smartphone βρέχεται, μπορεί να συμβεί μια ποικιλία από πράγματα στους εσωτερικούς μηχανισμούς του τηλεφώνου και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς επηρεάζεται η συσκευή σας.

Πώς φτάνει το νερό μέσα σε ένα τηλέφωνο;

Τα σημερινά μοντέλα έχουν αρκετά ανοίγματα και ρωγμές, στα οποία το νερό μπορεί να βρει το δρόμο προς την εσωτερική μνήμη και άλλα λειτουργικά μέρη. Ορισμένες από τις βασικές περιοχές όπου μπορεί να εισέλθει υγρό στη συσκευή σας περιλαμβάνουν:

  • Θύρα φόρτισης
  • Βύσμα ακουστικών
  • Μικρόφωνο
  • Speaker

Δεν είναι δύσκολο για το τηλέφωνό σας να γεμίσει με νερό και ακόμη και μερικές σταγόνες από μια κοντινή λάσπη μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Φυσικά, η πλήρης βύθιση ενός τηλεφώνου στο νερό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή για τους χρήστες iPhone και Android τηλεφώνου. Μερικές θήκες τηλεφώνου παρέχουν καλύμματα για τα ανοίγματα, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι το νερό δεν θα παρακάμψει ακόμη και μια καλυμμένη συσκευή.

Η σοβαρότητα των τύπων νερού σε ένα τηλέφωνο

Η ποικιλία των υγρών που μπορεί να βλάψει ένα τηλέφωνο έχουν διαφορετικά χημικά μακιγιάζ που μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικά σενάρια που έχουν καταστραφεί από το νερό. Η ισορροπία του pH των υγρών είναι η μέτρηση του πόσο όξινη ή βασική είναι μια ουσία. Ένας αριθμός μικρότερος από 7 είναι οξύ και περισσότερο από 7 είναι βασικό ή αλκαλικό. Δεν είναι επιθυμητό το τέλος της κλίμακας για ένα τηλέφωνο. Το νερό μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε λίγους τύπους που βλάπτουν τα τηλέφωνα με διαφορετικούς τρόπους.

Το νερό της πισίνας είναι γεμάτο χλώριο, το οποίο κρατά την πισίνα υγιεινή και κόβει τα βακτήρια, αλλά το χημικό μπορεί να διαβρώσει τα ελαστικά παρεμβύσματα και άλλα μέρη που προστατεύουν τη συσκευή σας. Να θυμάστε ότι σε περίπτωση απώλειας αρχείων, συνίσταται η ανάκτηση δεδομένων από ειδικούς επαγγελματίες.

Αλατούχα νερά – αυτός ο τύπος υγρού μπορεί να οδηγήσει στη διάβρωση στο τηλέφωνο που συμβαίνει γρήγορα μετά την αρχική έκθεση.

Τα γλυκά νερά – αν και δεν υπάρχουν σχεδόν εξίσου πολλές χημικές ουσίες στα γλυκά νερά, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα σε δημιουργημένα υπολείμματα στα εξαρτήματα του τηλεφώνου και βραχυκύκλωμα στη συσκευή

Πώς να εντοπίσετε εάν το τηλέφωνό σας είναι κατεστραμμένο

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όταν το τηλέφωνό σας εκτίθεται σε νερό, τα εσωτερικά μέρη που αποθηκεύουν τη μνήμη και επιτρέπουν στο τηλέφωνο να εκτελεί βασικές λειτουργίες θα σταματήσουν να λειτουργούν σωστά. Θα επηρεαστούν διάφορα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, πυκνωτών και αντιστάσεων. Όλα αυτά είναι ενσωματωμένα στον πίνακα τυπωμένου κυκλώματος. Αυτοί οι μηχανικοί έχουν περίπλοκα και μικροσκοπικά κομμάτια που ταιριάζουν μαζί για να διατηρήσουν το τηλέφωνό σας να λειτουργεί σωστά.

Υπάρχουν διάφορες προειδοποιητικές ενδείξεις ότι το τηλέφωνό σας έχει υποστεί ζημιά στο νερό:

  • Ο ήχος, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών κλήσεων και της μουσικής, θα ακούγεται παραμορφωμένος
  • Στατική στο ήχο σας όταν συνδέετε ακουστικά
  • Αδυναμία φόρτισης
  • Σκοτεινή οθόνη ή παραμορφωμένη εικόνα

Εκτός από αυτές τις ενδείξεις, μερικά τηλέφωνα θα έχουν ένα δείκτη επαφής υγρών που είναι ένα αυτοκόλλητο που αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με το νερό. Βρίσκεται δίπλα στην υποδοχή SIM σε ένα iPhone ή κάτω από την μπαταρία σε ένα Android.

Η ζημιά στο νερό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή σας γρήγορα. Εάν το τηλέφωνό σας έχει πέσει στο νερό, είτε στο περιβάλλον είτε σε ένα πλυντήριο ρούχων, καλέστε την Datarecall International  για  ανάκτηση δεδομένων από κινητό τηλέφωνο. Οι μηχανικοί μας έχουν δεκαετίες εμπειρίας σε συσκευές που έχουν υποστεί ζημιά στο νερό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.