Γιώργος Μαυρωτάς: Ένα λαμπρό ταλέντο του Ν.Ο.Β. αναλαμβάνει δράση ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού




Όλη η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένα «παιδί μας» αναλαμβάνει ενεργό ρόλο σε έναν τομέα της χώρας μας, όπου μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά: στον τομέα του Αθλητισμού.

Με 25 χρόνια ενεργού δράσης στην ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ν.Ο.Β. και περισσότερες από 500 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, ο Γιώργος Μαυρωτάς έχει – αποδεδειγμένα – βάλει το δικό του προσωπικό στίγμα στο χώρο του αθλητισμού, προσφέροντας πολλά είτε ως παίκτης, είτε ως Αρχηγός ομάδας. Το ταλέντο του ξεδιπλώθηκε πολύ νωρίς, αφού έπαιξε στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά το 1981 και μόλις ένα χρόνο μετά κλήθηκε στην Εθνική Εφήβων.

Έχει πολυάριθμες διακρίσεις στην καριέρα του: κατέκτησε με την ομάδα του Ν.Ο.Β. το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1997, 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος (1991, 1997 και 1998) και δύο Κύπελλα (1996 και 1999). Ως μέλος τη Εθνικής Ομάδας κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1997, την 6η θέση στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 και την 4η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 1999. Τέλος, αποτελεί τον πρώτο Έλληνα αθλητή της υδατοσφαίρισης που έπαιξε στη μικτή κόσμου (Βουδαπέστη, 1999).

Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και από το 2000 είναι κάτοχος Διδακτορικού από το ΕΜΠ με αντικείμενο την Επιχειρησιακή Έρευνα. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Είμαστε βέβαιοι πως ο Γιώργος Μαυρωτάς, όπως λειτούργησε με προσήλωση, με πάθος, με αυτοθυσία και ισχυρό αίσθημα ευθύνης στην αθλητική του πορεία ως υδατοσφαιριστής, θα πράξει ακριβώς το ίδιο για το καλό του αθλητισμού στον τόπο μας.

Συγχαρητήρια από όλους και καλή επιτυχία στο έργο σου Γιώργο!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.