Mε συρτάκι από τον Άλιμο η τελετή έναρξης του “Laser Radial Youth European Championship 2019” (VIDEO&EIΚΟΝΕΣ)




Τον γύρο του κόσμου, κάνουν οι μοναδικές εναέριες λήψεις από το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου που έχει την τιμή να φιλοξενεί το “Laser Radial Youth European Championship 2019”, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, μια σημαντική διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν 375 αθλητές και αθλήτριες από 33 χώρες.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχές διοργάνωση που έχουν διεξαχθεί, ανά τον κόσμο, στο άθλημα. Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 άτομα, αθλητές, κριτές, συνοδοί και προπονητές, θα μείνουν από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, στον Άλιμο και αν σκεφτεί κανείς πόσες χιλιάδες αναρτήσεις να γίνουν στο facebook, το instagram και σε εκατοντάδες αθλητικά site, σε όλο τον κόσμο, η διαφήμιση για τον Άλιμο, την πατρίδα του Θουκυδίδη, θα είναι τεράστια!

Όπως άλλωστε ανέφερε στην ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η Ελλάδα μπορεί μέσω τέτοιων διοργανώσεων, να δημιουργήσει ένα σοβαρό οικονομικό πυλώνα.

“Σας καλωσορίζουμε στον Άλιμο, μια πόλη με 5.000 χρόνια ιστορία, την πατρίδα του Θουκυδίδη και σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε” είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Γιώργος Χριστόπουλος, ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας, τα τρία τελευταία χρόνια.

“Είμαστε περήφανοι που μαζί με τον δήμο Αλίμου, αναλάβαμε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση”, είπε.

“Παρά την κρίση των τελευταίων ετών η Ελλάδα είναι ο βασικός πυρήνας της ιστιοπλοΐας, στην Ευρώπη και αυτό χάρη στις ανιδιοτελείς προσπάθειες, ανθρώπων όπως ο Γιώργος Χριστόπουλος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου” τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης είχαν φροντίσει να φέρουν ένα μεγάλο γκονγκ, το οποίο χτύπησαν ο Ανδρέας Κονδύλης, ο Γιώργος Χριστόπουλος και ο Γιώργος Βασιλειάδης, κηρύσσοντας την έναρξη του “Laser Radial Youth European Championship 2019”.

Αμέσως μετά το Cine Άλιμος, κατακλύστηκε από τους αθλητές και τις αθλήτριες που παίρνουν μέρος στους αγώνες, ενώ 6 νεαροί χορευτές του “ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΥ” χόρεψαν ένα καταπληκτικό συρτάκι, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου. Ο σχεδιασμός της τελετής έναρξης ήταν άψογος. Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος του ALPHA, Μαρία Νικόλτσιου. Κατά τη διάρκεια της τελετής, στη γιγαντοοθόνη προβλήθηκαν βίντεο, του ΕΟΤ, του ΝΟΚ και του Αλίμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Στο όπεν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων Laser Radial έχουν δηλώσει, μεταξύ άλλων, συμμετοχή ιστιοπλόοι από Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Αυστρία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ουκρανία, Αυστραλία, Χιλή, Καναδά, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ και Παρθένοι Νήσοι Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου ιδρύθηκε το 1947 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα Ναυταθλητικά Σωματεία της χώρας μας. Οι αθλητές του έχουν διακριθεί σε ολυμπιακές διοργανώσεις, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δραστηριοποιείται σε ιστιοπλοΐα, πόλο και κολύμβηση, και έχει στα τμήματά του περισσότερους από 350 νεαρούς αθλητές. Στο Περιφερειακό πρωτάθλημα για την πρόκριση αθλητών στις εθνικές ομάδες Optimist και Laser 4,7, ο Όμιλος αναδείχθηκε πρωταθλητής της Περιφέρειας Αθηνών με τους αθλητές του να κατακτούν 14 θέσεις στην κλάση των Optimist και πέντε θέσεις στην κλάση των Laser 4,7. Επτά από τους αθλητές του ΝΟΚ προκρίθηκαν στις εθνικές ομάδες και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα των κατηγοριών τους. Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4,7 που διεξήχθη στη Σύρο ο Όμιλος αναδείχθηκε για άλλη μία φορά πρωταθλητής όμιλος.

Διακρίσεις όμως υπάρχουν και στην κολύμβηση, με επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο.

Φωτό: Stratos Asteriadis
Φωτό: Stratos Asteriadis
Φωτό: Stratos Asteriadis

 

Opening Ceremony photos #RadialYouth2019Athens For high resolution photos you can visit https://photo.thomtouw.com/portfolio/G0000PiIbkCQF5wE

Gepostet von Laser Radial Youth European Championship 2019 am Montag, 1. Juli 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.