Aποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1: Baywatch στις παραλίες του Αλίμου με το ναυαγοσωστικό του Δήμου (VIDEO)




Περιπολούν καθημερινά στις παραλίες του Αλίμου,  με το πρώτο ναυαγοσωστικό σκάφος του Δήμου, ενισχύοντας την ασφάλεια των λουόμενων και επεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που πέφτει στην αντίληψή τους. Παρέχει τα πάντα είναι πλήρως εξοπλισμένο, έχει και απινιδωτή, σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα με την καρδιά του, σωσίβια κλπ και είναι ανθεκτικό σε κάθε είδος καιρού. Το πλήρωμα του είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Λιμενικό.

“Οι ηλικιωμένοι ανοίγονται και τους ενημερώνουμε για τους κινδύνους που διατρέχουν, είναι δουλειά μας να πηγαίνουμε δίπλα τους και να τους ρωτάμε αν είναι καλά και αν θέλουν να τους ανεβάσουμε στο σκάφος και να τους μεταφέρουμε στην ακτή. Κυρίως υπάρχει πρόβλημα με ηλικιωμένους και μικρά παιδιά” λένε οι ναυαγοσώστες, που είναι άρτια εκπαιδευμένοι ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η άμεση κινητοποίησή τους έχει σώσει ανθρώπινες ζωές.

“Πρόσφατα μια κυρία δυσκολευόταν να επιστρέψει στην ακτή και πήγαμε αμέσως δίπλα της και την μεταφέραμε με το σκάφος”

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, κάθε παραλιακός δήμος πρέπει να διαθέτει ναυαγοσωστικό σκάφος.

“Είμαστε από τους πρώτους δήμους που το εφαρμόζουν” είπε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

“Θα θέλαμε όμως το  κράτος να μας εμπιστευτεί και άλλες αρμοδιότητες, για να μπορέσουμε οι δήμοι να συμβάλλουμε στο χτίσιμο της Αθηναϊκής Ριβιέρας”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (00.40)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.