«Τέχνη για όλους» – 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου – Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Πόρτα Ανοιχτή» (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών παρουσίασε την Παρασκευή 07/06/2019 το πρόγραμμα «Τέχνη για όλους» η εκπαιδευτικός Εικαστικών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και συντονίστρια της δράσης, κυρία Νάνσυ Μπαλούτογλου. To πρόγραμμα, το οποίο πήρε και την επιχορήγηση του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, αποτελεί  μια διασχολική συνεργασία του 4ου Δ.Σ. Αλίμου «Κυβέλη» και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», στην Αργυρούπολη και έχει 2 βασικούς άξονες : την τέχνη και τη διαφορετικότητα.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους -εκτός από τους μαθητές, τους γονείς, τους φίλους, τους εκπαιδευτικούς- η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Λάτση κυρία Λουκία Ψαράκη, η αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ κυρία Βίκυ Αντωνοπούλου και η γενική διευθύντρια κυρία Εύη Λόη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κύριος Βαγγέλης Νικοθόδης, ο διευθυντής εκπαίδευσης της Δ’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ κύριος Γεώργιος Κέντρος, ο οργανωτικός συντονιστής του 4ου ΠΕΚΕΣ κύριος Νίκος Καμήλος, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ΕΑΕ του 4ου ΠΕΚΕΣ κύριος Αδριανός Μουταβελής και η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ κυρία Ιωάννα Καμπούρμαλη.

 

Οι παραβρισκόμενοι θαύμασαν την έκθεση με τιε εικαστικές δημιουργίες των παιδιών, απόλαυσαν ζωντανά τη χορωδία των δυο σχολείων, παρακολούθησαν φωτογραφικά βίντεο με τις κοινές δράσεις των μαθητών, αλλά και με όσα οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου «Κυβέλη» οργάνωσαν και δημιούργησαν στο σχολείου τους και, τέλος, βίντεο από τις συναντήσεις των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου «Πόρτα Ανοιχτή» με τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Αλίμου.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το προαναφερόμενο βίντεο, το οποίο δημιούργησε η φωτογράφος της Ε.Π.Σ κυρία Εύη Εμμανουήλ και το οποίο έκλεισε τη συγκινητική αυτή βραδιά:

https://www.youtube.com/watch?v=8YTb7q1tGi0

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.