“Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα” – H γιορτή λήξης του δημοτικού σχολείου Βουλιαγμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη λήξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε γιορτή στο προαύλιο του σχολείου. Η γιορτή ξεκίνησε με την ομιλία της Διευθύντριας κας Σταθοπούλου Αλεξάνδρας. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές, χόρεψαν χορούς από την Ήπειρο, τον Πόντο, την Μακεδονία, την Κρήτη και τη Εύβοια δείχνοντας σεβασμό στον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και την παράδοση μας.

Καταπληκτικά τα σκηνικά σε «Ταξίδευαν στην Ελλάδα» και εναλλάσσονταν ανάλογα με τη θεματική του χορού που χόρευε το κάθε τμήμα των μαθητών/τριών. Παρά την καταιγίδα η διάθεση δεν χάλασε και η γιορτή συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα. Οι μαθητές της ΣΤ´ τάξης στην τελετή αποφοίτησης αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο το αγαπημένο σχολείο, τους μικρούς συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους (κκ Ζαχαράκη, Τσιτσιμπάση, Πατέρα, Γρηγορίου, Μινοπούλου, τον αγαπημένο γυμναστή κ Φώτη Μαρκαντωνάτο, την κα Καραλέκα, την κα Γλυκερία, την διευθύντρια τους).

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση από όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Η γιορτή τέλειωσε με το τραγούδι « …στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε» και την υπόσχεση ότι η σκέψη τους θα είναι εκεί στο αγαπημένο σχολείο τους γιατί αυτά τα έξι χρόνια ήταν ένα ταξίδι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις! Αγαπημένα μας παιδιά «Καλή πρόοδο, να απολαύσετε τα ταξίδια σας, τα όνειρά σας. Καλή σταδιοδρομία. Να θυμάστε τα ταξίδια δεν τελειώνουν ποτέ»!

Λειτουργούσε ταυτόχρονα και Έκθεση Ζωγραφικής με έργα όλων των μαθητών και μαθητριών την επιμελήθηκε η εικαστικός του σχολείου κα Σοφία Πασπαλίδου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.