Ο βετεράνος φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, έρχεται στον Άλιμο
Σάββατο 9 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Ιωνίας 96)

Οι εκδόσεις ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ παρουσιάζουν το συγκλονιστικό βιβλίο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα «ΖΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ» – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ. Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του ρεπόρτερ του Associated Press ξετυλίγεται μισός αιώνας Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας.

Ένα βιβλίο γεννιέται από μια φωτογραφία. Μια φωτογραφία που φέρνει στον νου αναμνήσεις, ξαναζωντανεύοντας το παρελθόν του συγγραφέα. Στην περίπτωσή του Α. Σαρρηκώστα, όμως, οι φωτογραφίες αυτές είναι αμέτρητες – δεκάδες φάκελοι. Φωτογραφίες που κλείνουν μέσα τους τα γεγονότα που κάλυψε στα χρόνια που δούλεψε ως φωτορεπόρτερ (1961-1996).
Στην «Ένωση» ο συγγραφέας εργάστηκε μέχρι και το 1964, όπου ασχολήθηκε με καθημερινό ρεπορτάζ και διάφορες καμπάνιες στις εφημερίδες και τα περιοδικά. Το 1964 του πρότειναν να συνεργαστεί με το ASS/Press, όπου και παρέμεινε μέχρι τα τέλη του 1996. Όλα αυτά τα χρόνια ταξίδεψε αμέτρητες φορές σ’ ολόκληρο τον κόσμο για να καλύψει γεγονότα -ευχάριστα και δυσάρεστα- που στάθηκαν σταθμοί στην ιστορία του 20ού αιώνα.

Tο έργο του κ. Σαρρηκώστα είναι ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας φωτορεπόρτερ που βρέθηκε τόσο κοντά στο Πολυτεχνείο τη βραδιά της 17ης Νοεμβρίου 1973, ή στην Ακρόπολη κάποιο πρωί του 1965 κοντά στη Μελίνα Μερκούρη…

Τι θα δείτε μέσα στο βιβλίο αυτό; Πόλεμοι, πολιτικές ανακατατάξεις, βασιλεία, χούντα, προσωπικότητες της πολιτικής που έμειναν στην ιστορία, καλλιτεχνικές και αθλητικές προσωπικότητες, αθλητικά γεγονότα, ελεύθερο ρεπορτάζ, τρομοκρατία κ.ά. Γεγονότα που έζησε σαν αυτόπτης μάρτυρας ο Α. Σαρρηκώστας και αιχμαλώτισε στα καρέ του. Πολλές από αυτές είναι φωτογραφίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί σε αθηναϊκές και ξένες εφημερίδες σε όλο τον κόσμο, ξανά και ξανά, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση συνειδήσεων και γράφοντας τη δική τους ιστορία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.