Jazz στην πλατεία Νέας Σμύρνης: Στις 28-29 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο




Σε ένα ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι από τα μπαρ της Νέας Ορλεάνης μέχρι τους δρόμους της Νέας Υόρκης με πολλή κλασσική, αλλά και gypsy swing jazz, gospel και soul σας προσκαλεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 28 και 29 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνει Jazz Festival, με μερικούς από τους καλύτερους εκπροσώπους του είδους, με διεθνή φήμη και απήχηση, για δύο ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει -με ελεύθερη είσοδο- σε μια γιορτή της μουσικής.

H πολυσχιδής μπάντα Sera Bellos Quartet υποδέχεται το κοινό την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 21.00, με τον κορυφαίο και πολυπράγμονα ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο και το σχήμα του σε ένα νεανικό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Το Sera Bellos Quartet αποτελείται από ταλαντούχους μουσικούς με σημαντική παρουσία στην εγχώρια σκηνή. Με αγάπη στην Jazz προσεγγίζουν αγαπημένα τραγούδια με φρέσκια πινελιά, ενώ το ρεπερτόριό τους ξαφνιάζει ευχάριστα με επιλογές από rock, jazz και soul.

Στις 22.30 η πλατεία υποδέχεται τη Sughaspunk and the Swing Shoes. Η μπάντα καθιερώθηκε παίζοντας ένα κράμα gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής. Πριν 7 χρόνια συνάντησαν τη Sughaspunk, μια φωνή κατευθείαν από το Χάρλεμ του Πειραιά και μαζί έγιναν ένα από τα πιο περιζήτητα live σχήματα. Πολυσυλλεκτικοί και ανήσυχοι καταπιάστηκαν με τα blues και τα gospel και σταδικά άρχισαν να συνθέτουν original υλικό.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21.00 ανεβαίνουν στη σκηνή οι Manouchdrome Trio, ένα σχήμα που ξεχωρίζει για τη μουσικότητα, τη φινέτσα, και τον κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέει. Θα ακουστούν δικές τους συνθέσεις και κλασικά gypsy jazz κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά, καθώς και διασκευές γνωστών τζαζ μελωδιών.

Στις 22.30 τη σκυτάλη παίρνουν οι Yannis Kassetas Group Featuring Gilad Atzmon. Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης παρουσιάζει μια κινηματογραφική σύνθεση που μας ταξιδεύει σε άλλους τόπους και εποχές από τη Νέα Ορλεάνη των 30s μέχρι την ιμπρεσιονιστική jazz της Νέας Υόρκης των 60s και από εκεί στο μέλλον της σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Μαζί του για πρώτη φορά ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Αγγλοϊσραηλινός Γκιλάντ Ατσμόντ.

Ακολουθεί συνοπτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 28 Ιουνίου
21.00 Sera Bellos Quartet
22.30 Sugahspunk and the Swing Shoes

Σάββατο 29 Ιουνίου
21.00 Manouchdrome Trio
22.30 Yannis Kassetas Group

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα:
210 9310408 και 2132025922 & 924
Email: [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.