Γιώργος Φρίμης: Μήπως το local περιεχόμενο είναι το χάπι για την ανεργία που μαστίζει τη δημοσιογραφία;




Αγαπημένοι και αγαπημένες συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Μετά από 35 χρόνια σκληρής δουλειάς στο πεζοδρόμιο (αστυνομικός ρεπόρτερ στο Έθνος και στην τηλεόραση του Αντέννα σε εποχές παντοδυναμίας των εφημερίδων και των καναλιών) αλλά και στο γραφείο σε επιτελικές θέσεις (διευθυντής περιεχομένου στο Greece Business Channel – GBC) και στο τουριστικό πρόγραμμα “Μένουμε Ελλάδα στην ΕΡΤ) σε περιόδους”παχιών αγελάδων”, τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το διαδίκτυο, όχι όμως σε site γενικού περιεχομένου, αλλά δημιουργώντας το NOTIΑ.GR ένα portal τοπικού περιεχομένου που επικεντρώνεται στα νότια προάστια της Αθήνας.

Και αυτό γιατί βλέποντας τη δυναμική και τη μεγάλη επισκεψιμότητα που έχουν site επαρχιακών πόλεων (από 30.000 κατοίκους και πάνω) αποφάσισα να επενδύσω την εμπειρία μου σε μια “παρθένα αγορά” (στα νότια προάστια κατοικούν πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος).

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, πολλοί άνθρωποι διαβάζουν τις ειδήσεις γενικού περιεχομένου σε εκατοντάδες site που υπάρχουν στο διαδίκτυο, μικρά ή μεγάλα, αλλά δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν την πόλη τους και τη γειτονιά τους. Θέλουν να μαθαίνουν τι γίνεται δίπλα τους, να επικροτούν ότι καλό γίνεται, αλλά και να επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ζητώντας λύσεις.  Επειδή στην Αττική υπάρχουν δεκάδες πόλεις με δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, πιστεύω ότι ένα ανάλογο εγχείρημα, εγχείρημα θα έχει ανταπόκριση π.χ στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στη Νίκαια, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι, στο Ίλιο και αλλού.

Υπάρχουν βέβαια ανάλογες προσπάθειες αλλά από ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες και δεν έχουν την εμπειρία συναδέλφων που ξέρουν τη δουλειά αλλά δυστυχώς εργάζονται, περιμένοντας πότε τα αφεντικά να βάλουν στην τράπεζα κάποια μικροποσά για χρωστούμενα μηνών ή πληρώνονται με ψίχουλα.

Δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα, στην Αμερική και σε πολλές άλλες χώρες το local περιεχόμενο σε μεγάλες πόλεις ανθεί, γιατί όχι και εδώ στην Αττική βλέποντας και τι συμβαίνει στην επαρχία.

Ποιος ξέρει, ίσως αύριο μπορεί να ενώσουμε πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες τη δουλειά μας και να κάνουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Δέχτηκα την τιμητική πρόταση που μου έκαναν η Μαρία Αντωνιάδου και ο Δημήτρης Κουμπιάς και χωρίς να είμαι ενταγμένος σε κανένα κόμμα, κατεβαίνω υποψήφιος με τον συνδυασμό “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ”.

Σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας και είμαι διαθέσιμος σε όποιον ή όποια θέλει να μάθει λεπτομέρειες για την εμπειρία μου στο διαδίκτυο και στην προσήλωσή μου στις ειδήσεις τοπικού περιεχομένου.

(upd) Ο παλιός συνάδελφος και φίλος Δημήτρης Καλατζής μου θύμισε την ιδέα που είχε ο συγχωρεμένος Λυκούργος Κομίνης, όταν ήταν διευθυντής στην εφημερίδα “Πρώτη” (1986-1987), ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων – ανταποκριτών σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Γιώργος Φρίμης/Notia.gr

6944 328080

email: [email protected] & [email protected]

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.