“Εις τον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου ο κ. και η κ. Τσακάλη παρέθεσαν το βράδυ υπαίθριο πολιτικό γεύμα σε δέκα τέσσερα φιλικά τους πρόσωπα”




Ο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» Του Παλαιού Φαλήρου. Νο2
Πρώην Λούνα Παρκ Πλάτων και μετέπειτα Βόσπορος.
Ζυθεστιατόρειο – Καφενείο – Ζαχαροπλαστείο.
Κουζίνα εκλεκτή – Τιμαί λογικώταται.
Για Παραγγελίες για γεύματα και προγεύματα
Αριθμός τηλεφώνου 22.
Ανοίγουμε σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου 1933
Διευθυντής ο επιχειρηματίας Μαρσέλλος Αγγελίδης.
Την χρονιά αυτή από μια διαφήμιση μαθαίνουμε ότι με τα σημερινά εγκαίνια του το πρώην Λούνα Παρκ Πλάτων και μετέπειτα Βόσπορος θα πάρει το σημερινό οριστικό όνομα του «Φλοίσβος» (Ακροπ. 13/5/1933).
Εις τον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου ο κ. και η κ. Τσακάλη παρέθεσαν το βράδυ υπαίθριο πολιτικό γεύμα σε δέκα τέσσερα φιλικά τους πρόσωπα. Η βραδινή δροσιά, το εκλεκτότατο μενού και υπέρ όλα το ανάλογο προς την ομορφιά πνευματικόν σπινθηροβόλημα της δ. Τσακάλη εξασφαλίζουν την ευθυμία του ωραίου γεύματος. Καλεσμένοι που παρευρέθηκαν είναι κ. κ. Δεληγιάννης, Μαζαράκης, Παγιαρές, Αλεβιζάτος, συνταγματάρχης Κόρακας, Ιπ. Καραβίας, οι δύο δεσποινίδες Καραγγελίδου ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Σ. Σαλταφέρης, σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών που θα πάρει μάλιστα και παράσημο σε λίγες μέρες. Δεν μπορώ εδώ να αναφερθώ ξεχωριστά ποιοι ήταν ακριβώς όλοι αυτοί. Ήταν όμως Υπουργοί, Βουλευτές, Διοικητές Τραπεζών. Οι συνδαιτυμόνες τελείως ενθουσιασμένοι ευχαρίστησαν τους ευγενείς αμφιτρύωνας. Ήταν κάτι σαν τα μεγάλα πολιτικά γεύματα της εποχής μας σε ένα κέντρο στις μεγάλες του δόξες. Δεξιά του κτιρίου βλέπουμε την βίλα Σκαραμαγκά στο βάθος. Το ξενοδοχείο Φρατζιάκομο (Φιξ-Σάριζα ), το παλιό Δημαρχείο (έπαυλις Νικολούδη), και το μέγαρο Παντέλη (ταχυδρομείο) .
© 1η Δημοσίευση στο διαδίκτυο Δ. Κακίτσης.
15 Απριλίου 2016.
Έρευνα-Κείμενα-Χρονολόγηση-Τεκμηρίωση περιοχής και κτιρίων : Δημήτρης Κακίτσης Μια φωτογραφία από την συλλογή – © Π.Φ.Κ. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Δ.Κ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.