Το κίνημα «Βουλιαγμένη, Αγάπη Μου» άνηκε και θα ανήκει για πάντα στον Γρηγόρη Κασιδόκωστα




(Παντελής Κασιδόκωστας/Αναπληρωτής Δήμαρχος – Αντιδήμαρχος Διοίκησης Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος, Δημοτική Ενότητα Βούλας)

Με την έλευση των Δημοτικών και πλέον Κοινοτικών εκλογών, για ακόμα μια χρονιά, έχουμε την ευκαιρία να είμαστε μάρτυρες στις γνωστές προσπάθειες καπήλευσης και εκμετάλλευσης του ονόματος και της ιστορία του αδελφού μου, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, από επίδοξους δελφίνους που επιχειρούν να «αναστήσουν» την προ πολλού ξεχασμένη παρουσία τους στα κοινά.

Με βάση τα παραπάνω, θα ήθελα να εκφράσω τη διαφωνία και αντίρρηση της πλειοψηφίας της οικογένειας μου ως προς την επιλογή του κ. Κοντονή να δηλώσει υποψηφιότητα στο Τοπικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης με όνομα συνδυασμού το αθάνατο προεκλογικό slogan του αδελφού μου, Γρ. Κασιδόκωστα, «Βουλιαγμένη, Αγάπη Μου».

Είναι τόσο έντονη και αγωνιώδης η προσπάθεια του κ. Κοντονή να αποδείξει στους κατοίκους της Βουλιαγμένης ότι είναι συνεχιστής του Γρ. Κασιδόκωστα, που δεν μπήκε καν στον κόπο να αλλάξει το σήμα, παρά μόνο διέγραψε το όνομα του αδελφού μου από το παλαιό αυτοκόλλητο και πλέον το έχει πλήρως οικειοποιηθεί αναρτώντας το παντού στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα λες και πρόκειται για δική του ιδέα ή δημιούργημα.

Για εμάς τους παλαιούς Βουλιαγμενιώτες, το κίνημα «Βουλιαγμένη, Αγάπη Μου» ήταν για πολλά χρόνια στάση ζωής και ένα slogan απόλυτα συνυφασμένο με τον επί 6 τετραετίες εκλεγμένο αδελφό μου, Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Το σήμα είχε χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις ως σύμβολο του Δήμου ενώ πολλοί Βουλιαγμενιώτες το χρησιμοποιούσαν ως αυτοκόλλητο στα αυτοκίνητα τους, εκφράζοντας την αγάπη τους για τη Βουλιαγμένη αλλά και τον ίδιο το Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, θεωρούμε εκ του πονηρού την επιλογή του κ. Κοντονή να χρησιμοποιήσει το εν λόγω σήμα και slogan ως μέρος της προεκλογικής του καμπάνιας. Το κίνημα «Βουλιαγμένη, Αγάπη Μου» άνηκε και θα ανήκει για πάντα στον αδελφό μου Γρηγόρη Κασιδόκωστα, αποτελεί μέρος της ιστορίας της δικής του αλλά και όλων των Βουλιαγμενιωτών που τον τιμούσαν επί σχεδόν 4 δεκαετίες με την ψήφο τους.

Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Κοντονή να καπηλευτεί και να αλλάξει την ιστορία της περιοχής μας. Εάν ο κ. Κοντονής επιθυμεί να συνεχίσει το έργο του Γρ. Κασιδόκωστα στα κοινά, ας μας το δείξει με έργα και πράξεις και όχι μέσα από μια «πλασματική» προσπάθεια μίμησης και ταύτισης με μια άλλοτε δοξασμένη περίοδο της πόλης μας που δεν υπάρχει πια.

Η χρήση του ονόματος «Βουλιαγμένη, Αγάπη μου» από οποιονδήποτε νέο συνδυασμό δεν τιμά τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα ούτε και μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια αυτού. Αντίθετα δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια αποτυχημένη προσπάθεια μίμησης με έμφαση στο εφήμερο πολιτικό κέρδος, κάτι που κατά τη γνώμη μας προσβάλει την ιστορία τόσο του πρώην Δημάρχου όσο και των κατοίκων της πανέμορφης περιοχής μας.

Την άποψη αυτή, είμαστε σίγουροι πως τη συμμερίζονται και οι περισσότερο συμπολίτες μας τους οποίους και καλούμε να την υποστηρίξουν σε λίγες ημέρες στην κάλπη.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.