“Ο αυταρχισμός της δημοτικής αρχής απέναντι στην αντιπολίτευση”




(Ανεξάρτητος Δημοτικός Συν/μος Ποιότητα Ζωής Γ.Κουτελάκης)

Η τοποθέτηση του Εκλογικού Περιπτέρου του Συνδυασμού μας στην θέση που ζητήσαμε ΕΠΙΣΗΜΑ στην συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπης στις 15/4/2019 και χωρίς να υπάρξει σύμπτωση επιλογής με κανένα κόμμα ή δημοτικό ή περιφερειακό συνδυασμό στην διεκδίκηση της, προκάλεσε ανοίκειες επιθέσεις από φίλα προσκείμενους στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ Αρχή διαδικτυακούς ιστότοπους.
Η Διαπαράταξη επιτροπή συμφώνησε στην τοποθέτηση περιπτέρων στους χώρους που δηλώθηκαν από ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες χωρίς να υπάρξουν αλληλοκαλύψεις και προβλήματα.
Η Δημοτική Αρχή που συγκαλεί αλλά εκ του νόμου δεν συναποφασίζει στην Διαπαραταξιακή Εκλογική Επιτροπή, της οποίας η απόφαση είναι σε περίπτωση ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ υποχρεωτικά εκ του Νόμου αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, αρνήθηκε ΜΟΝΗ αυτή την τοποθέτηση του περιπτέρου μας.
Αιτιολογία οτι στα 100 περίπτερα που θα τοποθετηθούν για την Πρωτομαγιά, σε όλη την έκταση της 25ης Μαρτίου δεν χωρούσε το 101ο .
Αιτιολογία οτι στα 30 περίπτερα που σε λίγες μέρες στον ίδιο χώρο (25ης Μαρτίου) θα διαφημίζουν το έργο της Δημοτικής Αρχής δεν χωράει το 31ο που ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ την Δημοτική Αρχή.


Αιτιολογία ότι στον ίδιο χώρο χωρούν 50 περίπτερα που θα πωλούν διάφορα ειδη άλλα ΟΧΙ 51ο…ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Στην θέση ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή που στις περασμένες εκλογές (Μάιος 2014) είχε εκλογικό κέντρο το ΠΑΣΟΚ(ΕΛΙΑ) παρά την ταυτόχρονη ύπαρξη περιπτέρων φέτος δεν επιτρέπεται στην ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ να βάλει το δικό της.
Στην διπλανή θέση το μόνιμο περίπτερο της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ Ανταποδοτικής ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ δεν εμποδίζει αλλα εμποδίζει το προσωρινό Εκλογικό περίπτερο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Φέτος επειδή ζητήθηκε απο τον Συνδυασμό μας η θέση αυτη και παρά την σύμφωνη γνώμη κομμάτων και συνδυασμών, υπήρξε – μη προβλεπόμενη εκ του Νόμου – ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ της.
Η μόνη αρμόδια εκ του Νόμου να αποφασίζει είναι η Διαπαταταξιακή Επιτροπή…και για το περίπτερό μας δεν υπήρξε στην Συνεδρίαση της αντίρρηση απο ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ,ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.