Iσχυρό ΚΚΕ παντού, ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης – συγκέντρωσης στον Άλιμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ισχυρό ΚΚΕ παντού,  μπροστά στις επικείμενες εκλογές, ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης – συγκέντρωσης στον Άλιμο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/05.

Την συγκέντρωση άνοιξε με την ομιλία της Βίκυς Αράπη – Καραγιάννη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, η οποία κάλεσε το λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στάθηκε δίπλα στους αγώνες του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Κ.Ε. και βουλευτής του ΚΚΕ. Ο Γιάννης Γκιόκας κάλεσε να φτάσει το μήνυμα του ΚΚΕ σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε νέο, τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών.

Αφού αναφέρθηκε στα ψεύτικα διλήμματα και στις κοκορομαχίες που στήνονται για να εγκλωβίσουν ξανά το λαό στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, έθεσε και το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στις κάλπες στις 26 Μάη : <<.. θα επιτρέψει ο λαός μας να συνεχιστεί αυτός ο γνώριμος αντιλαϊκός δρόμος, που με διαφορετικούς διαχειριστές φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα, να μετράει θυσίες ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματίας, ο άνεργος, να βλέπει τα χειρότερα μπροστά του, που δεν τα απέτρεψε επιλέγοντας το μικρότερο κακό ή θα κάνει την πραγματική διαφορά, θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της αντεπίθεσης απέναντι στην ΕΕ..>>

Τόνισε, ότι τα μέτρα που εξαγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά χρησιμεύουν ώς ένα φτηνό άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαικής πολιτικής ενω απευθυνόμενος στη μεγάλη λαική πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, ο Γ.Γκιόκας είπε: <<..Όσοι δεν ανέχονται άλλο στο όνομα μιας δήθεν “αριστεράς” και “προόδου”, να λερώνονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αξίες και ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους κι ανιδιοτελείς αγωνιστές χρειάζεται να εμπιστευτούν σήμερα το ΚΚΕ και να αξιοποιήσουν την πείρα και τη γνώση που έχουν>>. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: <<Δίνουμε δύναμη στο ΚΚΕ, για να ορθωθεί πραγματικό τείχος προστασίας στο φασισμό και την ακροδεξιά, που τροφοδοτούνται από το ίδιο το σύστημα, από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, από τους πολέμους που εξαπολύει, από την πολιτική της ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες. Πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού δεν είναι εκείνοι που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συγκυβέρνησαν με ακροδεξιούς, που δεν παίρνουν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και την ίδια στιγμή υπογράφουν τις αντικομμουνιστικές διακηρύξεις της ΕΕ>>. Πρόσθεσε ότι <<η ΕΕ δεν εξανθρωπίζεται, δε μπορεί να μετατραπεί σε Ευρώπη των εργαζομένων. Ήταν, είναι και θα είναι εχθρος των λαών. Γι αυτό δίνουμε δύναμη στο ΚΚΕ για να βγει την επόμενη ημέρα δυνατότερος ο λαός και για να μην δώσουμε δικαίωμα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους σημερινούς ή αυριανούς συμμάχους τους να ισχυρίζονται ότι ο λαός με την ψήφο του έδωσε έγκριση σε όλες τις επιλογές τους>>.

 

 

Αμέσως μετά, μίλησε στη συγκέντρωση η Κυριακή Καμαρινού, υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό της Λαικής Συσπείρωσης  στον Αλιμο. Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους του Αλίμου να ενισχύσουν την Λαική Συσπείρωση στον δήμο, τις δυνάμεις εκείνες που παλεύουν ενάντια στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων, στη φοροεισπρακτική πολιτική των δήμων, που βάζουν εμπόδια στη πολιτική που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, που μετατρέπει το παραλιακό μέτωπο, την Μαρίνα Αλίμου, το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού σε τουριστικό προορισμό πολυτελείας, με πεντάστερα ξενοδοχεία και βίλες, τα οποία θα είναι απλησίαστο όνειρο για τους κατοίκους μας. Η Κ.Καμαρινού είπε χαρακτηριστικά: <<Όλες οι παρατάξεις του “φιλοεπενδυτικού τόξου” που διεκδικούν να γίνουν δημοτική αρχή στον Άλιμο, σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορούν οι επενδύσεις που γίνονται με γνώμονα το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, να ωφελήσουν και το λαό. Όμως υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα έργα στο Φαληρικό Δέλτα κλπ, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με μισθούς των 400 ευρώ, χωρίς ΣΣΕ, με μεροκάματα των 23 ευρώ, εξοντωτικά ωράρια και εντατικοποίηση. Μάλιστα, αποφεύγουν να αναφέρουν ότι με τις ευλογίες της κυβέρνησης προχώρησε η χωροθέτηση καζίνο, εντός του αστικού ιστού>>.

Κλείνοντας η Κ.Καμαρινού κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης που πρωτοστατούν για να αναπτύσσεται η συλλογική διεκδίκηση ώστε: <<Οι κάτοικοι του Αλίμου θέλουμε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και στην πολιτιστική δραστριότητα, να διδάσκονται πατώντας στα αρχαία μονοπάτια του ιστορικού μας τόπου, να έχουν δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση στη θάλασσα, παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους. Εμπρός λοιπόν με το σύμβολό μας, το κόκκινο γαρύφαλλο, με κόκκινο ψηφοδέλτιο παντού να γεμίσουμε τις κάλπες!>

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.