Επίσκεψη Πατούλη στο Δήμο Δάφνης -Υμηττού




Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη στο Δήμο Δάφνης –Υμηττού, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες και να πληροφορηθεί από τους τοπικούς φορείς για τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το δήμαρχο, αιρετούς, αξιωματικούς της αστυνομίας, στελέχη των ΚΗΦΗ, των ΚΑΠΗ, του ΚΕΠ, πολίτες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και υποψήφιους.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Πατούλη ήταν το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ενημερώθηκε από τους διοικητές του Αστυνομικού τμήματος και της Ασφάλειας για τα προβλήματα και τις δράσεις τους. Οι ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής αποτελούν ένα βασικό πρόβλημα. Ο Γ. Πατούλης δήλωσε ότι το ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του θα πρέπει να διαθέτει και τα κατάλληλα εργαλεία.
Ενημέρωση του Γ. Πατούλη από το δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού
Ο Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψή του στο δημαρχείο Δάφνης –Υμηττού, ενημερώθηκε από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή καθώς και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή.
Ο Δήμαρχος Μιχαήλ Σταυριανουδάκης επισήμανε ότι είναι σημαντικό να είναι στη θέση του περιφερειάρχη τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο ένας γνώστης της αυτοδιοίκησης, όπως είναι ο Γ. Πατούλης.

Στη συνέχεια ο κ. Σταυριανουδάκης αφού έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας στην περιοχή, αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν εκπονηθεί και αφορούν στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στο δημαρχείο, την περιοχή γύρω από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και τα γήπεδα στον Υμηττό.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την μελέτη που αφορά στην ανάπλαση των παλαιών γειτονιών στον Υμηττό, για τη δυνατότητα αξιοποίησης έκτασης στην περιοχή χαραυγή για τη δημιουργία κέντρου διημέρευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στη συζήτηση ετέθη και το ζήτημα την αξιοποίησης της έκτασης 167 στρεμμάτων της ΠΥΡΚΑΛ η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού και περιβαλλοντικής δράσης.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού ενημερώθηκε σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τη περιοχή τόνισε ότι ο Πρώτος και ο Δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνεργάζονται, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της κάθε περιοχής.

«Ως επικεφαλής της Παράταξης Νέα Αρχή εργάζομαι για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Αυτό θα το καταφέρουμε με την υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου που θα αξιοποιεί τον ιστορικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αγροτικό πλούτο της Αττικής», τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η Αττική να λειτουργήσει ως Μητροπολιτικό Κέντρο και να αποκτήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των δήμων. Για το λόγο αυτό υπογράμμισε ότι θα συστήσει μια μόνιμη Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι 66 δήμοι και η Περιφέρεια.
«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να εργαστούμε μεθοδικά προκειμένου να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα προβλήματα που εμποδίζουν την ταχύτερη υλοποίηση έργων.
Επιπλέον αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων επισήμανε ότι όλοι οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου επιλυθεί.
Ο Γ. Πατούλης πραγματοποίησε περιοδεία, τόσο στη Δάφνη, όσο και στην περιοχή του Υμηττού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες, καταστηματάρχες και πολίτες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.