Εγκατάλειψη και αδιαφορία για το Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, στο Παλαιό Φάληρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Τη Δευτέρα 20 Μάη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκο Γαρδίκη, περιόδευσε στο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης της πόλης.

Στη συζήτηση που έγινε με τους δασκάλους του σχολείου, οι τελευταίοι ανέλυσαν με αγανάκτηση την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από κοινού δίνουν καθημερινό αγώνα για τη μόρφωση μέσα σε ένα καθεστώς σημαντικών ελλείψεων. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη από το κράτος είναι εμφανής σε όλες τις λειτουργίες του σχολείου.

Το σχολείο φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 130 παιδιά από Ιράκ, Κίνα, Τουρκία, Πακιστάν και αλλού, που ζουν σε δομές των νοτίων προαστίων της Αθήνας και μεταφέρονται καθημερινά με πούλμαν στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για προσφυγόπουλα, ακόμη και ασυνόδευτα παιδιά, που αντιμετωπίζουν εκτός από τις αντίστοιχες ανάγκες των λαϊκών παιδιών της ηλικίας τους, επιπρόσθετα, ιδιαίτερα, εντονότερα και πολλαπλάσια ζητήματα.

Τέτοια είναι η διαφορετική μητρική γλώσσα, διαφορετικές κουλτούρες και κυρίως τα τραυματικά βιώματα που έχουν αυτά παιδιά είτε από τις πατρίδες τους είτε από τη προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από το κίνδυνο, περνώντας Αιγαίο και Έβρο. Υπάρχουν παιδιά, όπως τα Τουρκόπουλα, που είδαν τους Τούρκους ασφαλίτες και παρακρατικούς να γκρεμίζουν τη πόρτα του σπιτιού τους και να ξυλοκοπούν ανελέητα τους γονείς τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που οι δάσκαλοι περιέγραψαν, είναι η «συνήθεια» που πολλαπλασιάζεται, πολλά παιδιά, κυρίως μεγαλύτερα, να χαρακώνονται!!!

Τα παιδιά που αυτοτραυματίζονται, λένε οι ειδικοί, προσπαθούν να βιώσουν το σωματικό πόνο ως γιατρικό στο συναισθηματικό τους πόνο. Επίσης έντονη είναι και η κινητικότητα των παιδιών. Αρχίζουν, σταματούν κι αλλάζουν σχολεία οποιαδήποτε στιγμή της χρονιάς. Αποτέλεσμα κι αυτό της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αφήνει τη φιλοξενία των παιδιών αυτών στις ΜΚΟ, με χρηματοδοτήσεις που ξεκινούν και σταματούν ή καθυστερούν. Και σε όλα αυτά το υπουργείο Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι δεν προβλέπεται ψυχολόγος γιατί δεν είναι 10τάξιο το σχολείο!!!

Και σαν να μη φτάνει η αδιαφορία της κυβέρνησης της Μόριας και του ΝΑΤΟικού στόλου του Αιγαίου, έρχεται και η δημοτική αρχή της Νέας Δημοκρατίας που δίνει μόλις 500 ευρώ το χρόνο για λειτουργικά έξοδα! Τόσα διαθέτει μέσω της Σχολικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος Παιδείας που τώρα διεκδικεί τη δημαρχία. Σημειωτέον ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης είναι ένα κτίριο που ενοικιάζεται από 1984 (6 με 7 χιλιάδες ευρώ το μήνα), το οποίο και τότε ήταν παλιό. Οι δάσκαλοι έχουν φτάσει στο σημείο να πληρώνουν οι ίδιοι για έκτακτες ανάγκες. Οι ίδιοι που έχουν υποστεί τις μειώσεις στους μισθούς τους, που καλούνται καθημερινά να λειτουργούν σ’ αυτό το καθεστώς. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα, όπου κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δασκάλων με το κλιμάκιο του ΚΚΕ, μπήκε στο γραφείο συνάδελφός τους φέρνοντας ένα 5λιτρο μπογιά, που πλήρωσαν επιτόπου με 26 ευρώ από την τσέπη τους!!!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει την ευθύνη της δημοτικής αρχής και του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι «τελικά οι δύο υπηρεσίες που “ελέγχονται” η μία από τη ΝΔ και η άλλη από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρουν καθόλου στη στρατηγική και αυτό φαίνεται στο καθημερινό αποτέλεσμα. Μαζί είναι στο “κότερο” της Μόριας, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απέναντι στην εγκατάλειψη, την αδιαφορία, την υποχρηματοδότηση, ακόμη και το ρατσισμό, υπάρχει ο καθημερινός αγώνας των γονιών προσφύγων και των δασκάλων».

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αφού ανέλυσαν τις θέσεις του Κόμματος για την Παιδεία, την Τοπική Διοίκηση και το Μεταναστευτικό, δεσμεύτηκαν στους εκπαιδευτικούς ότι θα συνεχίσουν να είναι δίπλα τους στις διεκδικήσεις τους.

Τέλος τους κάλεσαν να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους της κατάστασης αυτής την ερχόμενη Κυριακή στέλνοντας περισσότερους κομμουνιστές στην Ευρωβουλή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής και περισσότερους κομμουνιστές στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.