Ανδρέας Κονδύλης: Προσοχή στα fake news που κυκλοφορούν για τη μαρίνα Αλίμου




O δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με αφορμή διάφορες αναρτήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αναφέρουν ότι θα ανεγερθούν «τετραώροφα κτίρια» μέσα στη Μαρίνα Αλίμου και θα υψωθεί ένα τείχος 2 μέτρων, εξέδωσε ανακοίνωση, με τη οποία διαψεύδει τα fake news:

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιαστεί το απαράδεκτο φαινόμενο να κυκλοφορούν ομάδες ανθρώπων που αναπαράγουν αδιανόητους ισχυρισμούς και «ειδήσεις», εν όψει των προσεχών εκλογών.

Πρόκειται για παλαιοκομματική και τριτοκοσμική συμπεριφορά, που δυστυχώς επιβιώνει και συνεχίζεται στη χώρα μας, κάνοντας ζημιά στην κοινωνία και, στην περίπτωσή μας, και στον Άλιμο.

Μεταξύ άλλων, ορισμένοι διανέμουν ένα ανυπόγραφο έντυπο, όπου καταφέρονται εναντίον της ανάπλασης-επένδυσης στη Μαρίνα Αλίμου και εναντίον της Δημοτικής Αρχής.

Επειδή οι διαδόσεις και τα μυθεύματα που αναπαράγουν προκάλεσαν ερωτηματικά σε ορισμένους κατοίκους της πόλης μας που δεν είναι ενημερωμένοι, η Δημοτική Αρχή Αλίμου, υπεύθυνα ενημερώνει για πολλοστή φορά τους ενδιαφερόμενους δημότες για τα ακόλουθα:

1ον Είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη η ανάπλαση και η επένδυση στη Μαρίνα Αλίμου. Η πόλη μας θα αποκτήσει επιτέλους μία Μαρίνα σύγχρονη, ευπρόσωπη, φιλική στους πολίτες και τους τουρίστες, με έργα ύψους 50.000.000 €. Το θαλάσσιο μέτωπο του Αλίμου αναβαθμίζεται ριζικά. Η Μαρίνα του Φλοίσβου, ακριβώς δίπλα μας, αποτελεί ένα παράδειγμα τέτοιας αξιοποίησης.

2ον Η θετική αυτή εξέλιξη για τη Μαρίνα Αλίμου είναι αποτέλεσμα πολυετών προσπαθειών του Δήμου μας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έγκαιρα, από το 2014 μέχρι και το 2017, διαπραγματεύτηκε με το ΤΑΙΠΕΔ και πέτυχε να αποσπάσει σειρά ωφελειών για τον Δήμο μας, όπως:
* Την παραμονή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου μέσα στη Μαρίνα Αλίμου (υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το 2014 προβλεπόταν ότι το Κολυμβητήριο θα γκρεμιζόταν).
* Τη βελτίωση των περιβαλλοντικών και πολεοδομικών όρων, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.
* Την καταβολή Δημοτικών Τελών από την Μαρίνα στον Δήμο Αλίμου (μέχρι σήμερα η Μαρίνα δεν πληρώνει Δημοτικά Τέλη ή πληρώνει ελάχιστα ποσά, κατόπιν δικαστηρίων).
* Την ανέγερση, με δαπάνες του επενδυτή, κτιρίου Δημοτικής Πινακοθήκης και χρήσεων Πολιτισμού, μέσα στη Μαρίνα Αλίμου.
* Την παραμονή του Ν.Ο.Κ. (Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου) μέσα στη Μαρίνα Αλίμου, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Όλο το πλαίσιο συνεργασίας Δήμου Αλίμου – ΤΑΙΠΕΔ υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου από τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 119/2017).

3ον Είναι αδιανόητο να αντιστρατεύεται την προσπάθεια αυτή οποιοσδήποτε, για οποιουσδήποτε μικροπολιτικούς λόγους ή οποιοδήποτε άλλο όφελός τους. Προξενεί κακό στον τόπο μας.

4ον Είναι πρωτόγνωρα τα ψεύδη που τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι διαδίδουν σχετικά με τη Μαρίνα Αλίμου, ενόψει των εκλογών. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι:
* Δεν υπάρχουν, ούτε προβλέπονται πουθενά, «τετραώροφα κτίρια» μέσα στη Μαρίνα Αλίμου. Τα κτίρια θα είναι διώροφα το πολύ (ισόγειο και πρώτος όροφος), όπως ακριβώς στη Μαρίνα Φλοίσβου.
* Δεν υπάρχουν, ούτε προβλέπονται πουθενά, «κτίρια ύψους 16,5 μέτρων» μέσα στη Μαρίνα Αλίμου. Τα κτίρια ρητά ορίζεται ότι θα έχουν ύψος το πολύ 8,5 μέτρα + 1,5 σκεπή.
* Δεν υπάρχει, ούτε προβλέπεται πουθενά, «τσιμέντινη περίφραξη 2 μέτρων» γύρω από τη Μαρίνα. Η περίφραξη (αν συνεχίσει να υπάρχει), θα είναι όπως η σημερινή.
* Δεν υπάρχει, ούτε προβλέπεται να υπάρξει, κανένας σχεδιασμός για υδατοδρόμιο. Αν υπήρχε τέτοιος σχεδιασμός, θα ήταν πολύ θετική εξέλιξη, καθώς τα υδροπλάνα αποτελούν ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς και δεν παράγουν καθόλου ηχορρύπανση.
* Δεν δρομολογείται κανένα «τείχος» στη Μαρίνα Αλίμου. Τα όποια κτίρια ανεγερθούν θα γίνουν σύμφωνα με τις νόμιμες προβλέψεις και ρητά ορίζεται ότι θα έχουν μεταξύ τους απόσταση, όπως ακριβώς και στη Μαρίνα Φλοίσβου.
* Το πρατήριο καυσίμων κ.λπ. που οι διάφορες «ανακοινώσεις» κινδυνολογούν ότι θα γίνει, είναι το πρατήριο καυσίμων της Shell που ήδη υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Για το θέμα της Μαρίνας Αλίμου η Δημοτική Αρχή έχει επανειλημμένα ενημερώσει τους πολίτες του Δήμου Αλίμου με έντυπα και ψηφιακά μέσα, καθώς αποτελεί μία από τις πιο θετικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων για την πόλη μας.

Είναι λυπηρό, συνεπώς, ορισμένοι να εμπλέκουν σε προεκλογικά «πυροτεχνήματα» τόσο σοβαρά θέματα της πόλης μας, παραπληροφορώντας τους πολίτες και κάνοντας κακό στον τόπο μας.

Δεν μπορεί να γίνονται τα πάντα «θυσία» στο βωμό των εντυπώσεων και μερικών ψήφων….

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.