Άγιος Δημήτριος: Εγκαίνια των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών




Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 τα επίσημα εγκαίνια των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και το Κοινωνικού Συσσιτίου, που θα στεγαστούν σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Στην ίδια δομή συμπεριλαμβάνεται και το Κοινωνικό Φαρμακείο, που απασχολεί δύο υπαλλήλους και στεγάζεται στην οδό Θεσσαλίας 10.

Εκτός από τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης και οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Μαρία Νερούτσου και Αγγελική Λεβέντη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου και υποψήφιοι/ες από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, Χριστόδουλος Ευθυμίου.

Για το Δήμο Αγίου Δημητρίου τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και ουσιαστικής υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ειδικά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης ήταν και συνεχίζουν να είναι προτεραιότητα. Στόχος είναι η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού και η ολοκληρωμένη στήριξη υλική και ψυχοκοινωνική στήριξη για την αξιοπρεπή επανένταξη των ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, στο πλαίσιο του Π.Ε.Π «Αττική 2014-2020». Συγκεκριμένα: η Περιφέρεια Αττικής καλύπτει τις δαπάνες μισθοδοσίας των οκτώ εργαζομένων και μέρος των λειτουργικών εξόδων τους, ενώ τα τρόφιμα για το συσσίτιο και τα είδη παντοπωλείου πληρώνονται από ιδίους πόρους του Δήμου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.