Άγιος Δημήτριος: Αγώνας για τις σχολικές καθαρίστριες και τους συμβασιούχους στους παιδικούς σταθμούς




Σήμερα εκδικάστηκε η αγωγή για τη μετατροπή συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Εργαζόμενες που μάχονται καθημερινά και ο ιδιότυπος κοινωνικός ρατσισμός που τους έχει επιβάλει η πολιτεία τις θέλει ομηρες με πενιχρά εισοδήματα 100-150€ . Τις θέλει να καθαρίζουν τα σχολειά μας, να φροντίζουν τα παιδιά μας και να ζουν με την αγωνία της ανανέωσης συμβασης Τις θέλει να μην έχουν ίσα δικαιώματα με τις μονιμες και να μην τους παρέχεται το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών.

Η συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται πολλά χρόνια και είναι τρίτεκνες, πολύτεκνες, μητέρες με προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες και μονογονείς εργαζόμενες, με τεράστια οικονομικά προβλήματα . Ο Αγώνας που έχει ξεκινήσει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ήταν δίκαιος απαραίτητος και δεν περίμενε να μας λύσει το πρόβλημα με ευχές η Κυβέρνηση . Σε αυτόν τον αγώνα σύμμαχοι και συμπαραστάτες ήταν μόνο όσοι μπορούν να καταλάβουν την αγωνία τους αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς . Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθω σε ολους όσους βοηθούν σε αυτό τον δίκαιο αγώνα.

Πρώτα η Δήμαρχος Αγίου Δημητριου κα.ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ που από τη πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας. Τους Δημοτικούς Συμβούλους που μας υποστήριξαν όταν φέραμε τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισαν ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Nikos Syrrakos που μαζί μας έχει πάει στα δικαστήρια για να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους μόνο για τη φετινή χρόνια πάνω από πενήντα φορές . Στα μέλη στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Επιτροπή παιδείας και στους προέδρους τους Manos Nomikos και Χαράλαμπος Μπέλλος καθώς και στον πρόεδρο ΔΕΠ Μπάμπης Μπαζιωνης που πήραν την απόφαση και αποδέχθηκαν την αγωγή .

Στις συναδέλφισσες μου που έβαλαν πλάτη όπως η Επιτροπάκη Ελένη Κυριτση Γεωργία Αθήνα Βλαχου και Συμινη Κλαιρη Μαζι μας και στα δικαστήρια και ο Τάσος Γιαννεζος με την Λαϊκή Συσπείρωση . Και τέλος οι Νομικοι εκπρόσωποι κ. Ερμόλαος Μαιδωνης και Άγγελος Σιδερης για τους Εργαζόμενους συμβασιούχους ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς που δωσαμε μια ακόμη μάχη την προηγούμενη έβδομαδα που χωρίς τις γνωσεις τους και την επαγγελματική τους καταρτιση δεν θα είχαμε σε τόσο σύντομο χρόνο εκδίκαση με τεκμηρίωση.

Ειχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. ΟΠΚΑΠ που αποδέχθηκε την αγωγή των εργαζομενων συμβασιούχων ΕΣΠΑ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ! Ένα μεγάλο μπράβο και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΚΑΠ που και με την φυσική παρουσία και της Προέδρου Βάσω Αλεξίου και του Αντιπρόεδρου Panos Bantunas στο δικαστήριο ειπαν τα αυτονόητα ΟΤΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ χωρίς το συγκεκριμένο , έμπειρο καλά καταρτισμένο και με μεγάλη εξειδίκευση προσωπικό δεν μπορούν να υπάρχουν.

Επίσης συγχαρητήρια στους εκπροσώπους των εργαζομενων στο ΔΣ Nancy Tson Konstantinos Mantzios του ΝΠΔΔ που χωρίς τη βοήθεια τους και την ενημέρωση τους δεν θα είχαμε καταφέρει να έχουμε αυτήν την απόφαση που ήταν πολύ σημαντική και απαραίτητη για την θετική έκδοση απόφασης του δικαστηρίου ! Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε θετική έκβαση και για τους Εργαζόμενους συμβασιούχους στους Παιδικούς Σταθμούς και για τις Σχολικές καθαρίστριες.

Συνεχιζουμε την μάχη μέχρι την τελική δικαίωση Με υπομονή με επιμονή με προσπάθεια και με αγώνα θα τα καταφέρουμε . Γιατί τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες και τίποτα δεν είναι αυτονόητο . Όλοι ΜΑΖΙ μια γροθιά για να κρατήσουμε τη κοινωνία όρθια Για να συνεχίσουμε να έχουμε άψογους παιδικούς σταθμούς κδαπ και δομές παιδείας και κοινωνικής προστασίας . Για να έχουμε τα σχολεία μας καθαρά χωρίς σκλαβους ομήρους εργαζόμενους ! Θα νικήσουμε γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας !

Πρόεδρος Σωματειου Εργαζομενων Ευθυμιου Χριστόδουλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.