Το NOTIA.GR αποκαλύπτει τη νέα παραλιακή, στον Φαληρικό Όρμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Tο ΝΟΤΙΑ.GR με ξεναγό τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη, το μάτι και το αυτί της Περιφέρειας, που χρηματοδοτεί το έργο, για να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξή του και να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, βρέθηκε στο εργοτάξιο του Φαληρικού Όρμου και μπήκε στα τούνελ της νέας παραλιακής.

Μετά το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος, θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υφιστάμενης λεωφόρου και σταδιακά Καλλιθέα και Μοσχάτο θα ενωθούν με τη θάλασσα.

Παράλληλα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του οικολογικού πάρκου έκτασης 220 στρεμμάτων.

Τα έργα αυτά, θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Και όχι μόνο. Θα πάρουν αξία και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, θα αναστηθούν πανάκριβα κτίρια που ρήμαζαν από την εγκατάλειψη, (30.000 τμ) ανάμεσά τους και το ανοιχτό γήπεδο του Beach Volley με πάνω από 6.000 θέσεις, που μπορεί να μετατραπεί σε ανοιχτό θέατρο και να γίνει το «Ηρώδειο της παραλίας».

Η ανάπλαση αυτή δίπλα στο Σταύρος Νιάρχος και στη μαρίνα του Φλοίσβου, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της μαρίνας του Αλίμου, της μεγαλύτερης της Ν/Α Μεσογείου και της ανάπλασης της ακτογραμμής του δήμου Αλίμου, θα δημιουργήσει ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο, πόλο τουριστικής έλξης, που θα ξεκινάει από το Μοσχάτο και θα καταλήγει στον Άγιο Κοσμά.

 

 

O Χρήστος Καπάταης, το μάτι και το αυτί της Περιφέρειας, που χρηματοδοτεί το έργο

Βρισκόμαστε σε ένα από τα δυο τούνελ τα οποία είναι σχεδόν έτοιμα, τοποθετούνται τα φώτα, στο βάθος που βλέπετε το φως είναι ο Ιλισός, από την άλλη το Παλαιό Φάληρο, είμαστε έτοιμοι να το εγκαινιάσουμε και να περάσουμε όλοι από εδώ.

 

 

Bρισκόμαστε στον χώρο κατασκευής του σιδηρού οπλισμού, όταν θα τελειώσει το έργο αυτή η περιοχή θα είναι ουσιαστικά η πρόσοψη του Μοσχάτου, είναι το πάρκο των 220 στρεμμάτων που θα γίνει αργότερα.

 

 

Εδώ είναι μια από τις πεζογέφυρες που φτιάχνουμε και στο σημείο εκείνο θα γίνει η γέφυρα που θα ενώνει την νέα παραλιακή με την Εθνική Οδό.

 

Βλέπετε πίσω μου το μεγαλύτερο εργοτάξιο της Αττικής. Η ταχύτητα με την οποία έχει γίνει αυτό το έργο δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο, όπως βέβαια και η ποιότητα.

Οι εργασίες γίνονται ταυτόχρονα σε 7 διαφορετικά σημεία. Όλο αυτό το κομμάτι που βλέπουμε, μόλις τελειώσει η 1η φάση του έργου θα είναι το μεγάλο πάρκο των 220 στρεμμάτων, είμαστε στην προβολή του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου αυτή τη στιγμή. Από εδώ μέχρι τη θάλασσα θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο παραλιακό πάρκο της Αττικής.

Αυτή είναι η νέα γέφυρα του Ιλισού. 78 δοκοί προκατασκευασμένοι τοποθετήθηκαν σε δυόμιση μέρες και πλέον είναι έτοιμο για να συνδέσει τις δυο μεριές της νέας παραλιακής. Ο χώρος που βλέπουμε δίπλα από το τούνελ θα είναι το πρώτο υπόγειο γκαράζ 300 θέσεων.

Τα γραφεία είναι προσωρινά, γλιτώνουμε πολλά χρήματα από ενοίκια, με την αποπεράτωση του έργου θα φύγουμε και θα βρούμε ένα κρατικό κτίριο να το αγοράσουμε και να εγκατασταθούμε εκεί.

Το Μπιτς βόλεϊ που λειτούργησε ελάχιστα θα γίνει ένα ανοιχτό κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού, το οποίο θα το χαιρόμαστε σύντομα.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.