Το κράνος του Θανάση Μαρτίνου έσωσε από τον θάνατο αστυνομικό της ΔΙΑΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Η προσφορά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και προς την Ελληνική Αστυνομία είναι διαρκής και ουσιαστική!

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που σώζει ακόμη και ζωές εάν κρίνει κανείς από ένα συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ εκινείτο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος όταν ένα τζιπ παραβιάζοντας το κόκκινο φανάρι παρόδου, βρέθηκε κυριολεκτικά μπροστά του. Παρά τα άμεσα αντανακλαστικά του ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, χτύπησε πάνω στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια σύρθηκε για αρκετά μέτρα στο οδόστρωμα.

“Αν δεν φορούσε το συγκεκριμένο κράνος δεν θα βρισκόταν σήμερα ανάμεσά μας” δήλωσε στο notioanatolika.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης (αριστερά στη φωτό με τον κ. Μαρτίνο).

Το κράνος που φορούσε ο δικυκλιστής αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. είναι ένα από αυτά που δωρήθηκαν από τον κ. Μαρτίνο μετά από παράκληση του προέδρου της ΕΑΥΝΑΑ αφού αυτό που είχε πριν ήταν σε άθλια κατάσταση. «Ακόμη κι αν φορούσε το παλιό κράνος που ήταν σε άθλια κατάσταση δεν θα μπορούσε να σωθεί», πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Φωτό: Nantiareport.gr

«Το συγκεκριμένο κράνος κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ. Ένα ποσό δυσθεώρητο για τα χρήματα που που παίρνουν σήμερα οι συνάδελφοί μου. Αν σκεφτείτε ότι χρειάζονται και άλλα 2 – 2.500 για στολή (αλεξίσφαιρο) και εξάρτηση, καταλαβαίνετε τί συμβαίνει», συμπλήρωσε με νόημα.

Λίγες ημέρες πριν από το ατύχημα ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μαρτίνου, Γιώργος Παγώνης παρέδωσε το νέο κράνος στον τυχερό Αλέξανδρο (αυτό είναι το όνομα του αστυνομικού) ο οποίος έχοντας εμπειρία από την επικινδυνότητα όχι μόνο του επαγγέλματός του αλλά και της κίνησης στους ελληνικούς δρόμους με μοτοσικλέτα, δεν το αποχωριζόταν στιγμή.

Και τελικά ήταν αυτό που του έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή με δεδομένη την άμεση ευαισθητοποίηση του κ. Θανάση Μαρτίνου.

Πριν από δύο ημέρες ο κ. Καλλιακμάνης συνοδευόμενος από τον ταμία της Ένωσης Νίκο Κορομηλά και τον κ. Παγώνη παρέδωσαν άλλο ένα κράνος (δωρεά του εφοπλιστή) υψηλών προδιαγραφών σε αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής (κάτω φωτό).

Τότε αποκαλύφθηκε η συμβολή με αυτόν τον τρόπο του κ. Μαρτίνου στην έμμεση σωτηρία της ζωής ενός αστυνομικού και οικογενειάρχη αφού ο καταγόμενος από την Ήπειρο Αλέξανδρος Τάσης (ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο τροχαίο πριν από λίγες ημέρες) είναι και πατέρας τριών παιδιών.

Σύμφωνα με το Nantiareport.gr, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ Ν/Α Αττικής, φορούσε κράνος. Έπεσε πάνω στο τζιπ και στη συνέχεια στο οδόστρωμα και υπέστη σοβαρές κακώσεις και πολλά θλαστικά τραύματα.

«Στους συναδέλφους, φίλους και στον ασφαλιστή μου, που ήρθαν τόσο γρήγορα ένα τεράστιο ευχαριστώ. Είμαι καλά, δεν έχω σπάσει κόκαλα, αλλά πονάω αφόρητα.

Μ@@ες, φοράτε κράνος! Αν δεν το φόραγα, απλώς δεν θα μιλάγαμε. Έπεσα με 70χλμ στο μεγαλύτερο αμάξι του κόσμου, η μηχανή διαλύθηκε, και το κεφάλι μου έμεινε στη θέση του.

Έξτρα bonus μόλις γύρναγα απο το κτεο που την πέρασα…» αναφέρει ο Ηπειρώτης Αστυνομικός

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.