Προβληματισμό στον κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών – γιώτινγκ, προκαλεί η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου




Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με το Προεδρείο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ» και ενημερώθηκε για τις προοπτικές και την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών – γιώτινγκ δεδομένου ότι από το Λεκανοπέδιο διακινείται το 50% των Ελληνικών ναυλώσεων και σχεδόν το 1/3 των επαγγελματικών σκαφών.

Στη συνάντηση με τον κ. Πατούλη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βάσης Γιώτινκγ, Πάρις Λουτριώτης, ο κ. Γιώργος Νόρδας, Γραμματέας, η κα Μαριάννα Κυριακίδη, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και ο Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, συντονιστής της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος του Συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική».

Οι εκπρόσωποι διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις επιπτώσεις που προκαλεί η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου, η οποία όπως τόνισαν χρειάζεται βελτιώσεις. Επιπλέον εξέθεσαν στον κ. Πατούλη την ανάγκη και τις προτάσεις της Ελληνικής Βάσης Γιώτινκγ για την χωροθέτηση και κατασκευή νέας Μαρίνας, με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των σκαφών του κλάδου, από το Καλαμάκι μέχρι το Σούνιο.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι η αναπτυξιακή στρατηγική της «Νέας Αρχής για την Αττική» λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δυνατότητες και την δυναμική του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του θα επενδύσει σε δομές που στόχο έχουν τη τουριστική αναβάθμιση και αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τον κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς θα αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που σχετίζονται με τους ελλιμενισμούς.

Ο κ. Πατούλης συμφώνησε με την ανάγκη δρομολόγησης των απαιτούμενων διαδικασιών για την χωροθέτηση «νέας επαγγελματικής Μαρίνας» στην Αττική.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να εντάξει στον Στρατηγικό Σχεδιασμό των θεματικών μορφών τουρισμού της Περιφέρειας, δράσεις για την προβολή και προώθηση των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της Περιφέρειας Αττικής προς όφελος των τοπικών οικονομικών.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Προβληματισμό στον κλάδο των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών – γιώτινγκ, προκαλεί η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου

  • 26/04/2019 at 6:36 μμ
    Permalink

    Τσαμπα παρκαραμε τοσα χρονια. Τιμολογια ποτε δε κοψαμε και δεν αποδιδαμε ναδα τοσα χρονια. Φτιαξε μας κοροιδο Ελληνα,( γιατι οτι φτιαχνει ο καθε πολιτικος εμεις το χρυσωνουμε) νεα μαρινα να πινουμε ο κοτεραδες στην υγεια σας. Βρε αντε και κιχου, και τα κοροιδα καποια στιγμη ξυπνανε. Πληρωστε μαγκες οτι δεν πμηρωσατε ολα τα χρονια. Ο τσαμπας πεθανε κι ο γιος του δεν χρωσταει!!!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.