Περιοδεία Πατούλη στη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




O υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε περιοχές της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, μετέβη σήμερα στο Δήμο Γλυφάδας.
Πρώτος σταθμός του κ. Πατούλη ήταν το Δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Γ. Παπανικολάου, παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

 

Ακολούθως επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ της περιοχής όπου ήταν σε εξέλιξη ημερίδα του Δήμου σε συνεργασία με το ΕΔΔΙΠΠΥ για ζητήματα που απασχολούν την Τρίτη ηλικία, το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο. Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του μετέβη στη Λαϊκή Αγορά, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εμπόρους, παραγωγούς και πολίτες και είχε συναντήσεις με  εκπροσώπους τοπικών φορέων.

 

Ζητήματα προτεραιότητας η διαχείριση των απορριμμάτων και τα αντιπλημμυρικά έργα

Κατά τη συζήτηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας ο κ. Παπανικολάου ανέδειξε ως μείζονα θέματα την ανάγκη να εκδοθούν άμεσα άδειες προκειμένου να υλοποιηθούν υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και την επιτάχυνση των αντιπλημμυρικών έργων, με έμφαση τη διευθέτηση του ρέματος της Ευρυάλης.

Σε ότι αφορά τα απορρίμματα επισήμανε πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τις αδειοδοτήσεις και την παραχώρηση νόμιμων χρήσεων, με συνέπεια ο Δήμος να δέχεται καταγγελίες για ένα θέμα που εκκρεμεί και δεν βρίσκεται οριστική λύση εδώ και πολλά χρόνια. Αναφερόμενος στην ανάγκη ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής εστίασε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιοχές όπως η Τερψιθέα όπου πλημμυρίζουν δρόμοι σε κάθε βροχόπτωση.

Επιπρόσθετα ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε την ανάγκη αναπτυξιακών παρεμβάσεων όπως η αλλαγή χάραξης της γραμμής του τραμ-απαιτείται η μεταφορά του από την κεντρική λεωφόρο Μεταξά που κόβει το εμπορικό κέντρο στη μέση, στο μεσαίο διάζωμα της παραλιακής η ακόμα και η υπογειοποίηση της γραμμής.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως ετοιμάζεται μελέτη προκειμένου να γίνουν έργα ανάπλασης και πρασίνου στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο με στόχο να ενωθεί το παραλιακό μέτωπο με το κέντρο της πόλης (εσπλανάδα) ενώ σημείωσε πως χρειάζονται παρεμβάσεις στον Υμηττό κυρίως για πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις. Ενδεικτικά ανέφερε την προοπτική να μετατραπεί το νταμάρι του βουνού, σε ανοιχτό θέατρο.

Στη συζήτηση τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως η ανάγκη ενίσχυση των λειτουργιών για  την «έξυπνη πόλη», ασφαλτοστρώσεων και διεύρυνσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και ανάπλασης του γηπέδου γκολφ με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

«Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις παθογένειες που κρατάνε την Αττική πίσω»

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε συνδυασμό με την αδιαφορία των αρμοδίων έχουν αφήσει για χρόνια ολόκληρα Δήμους χωρίς επαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση και χωρίς υποδομές για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. «Από την πρώτη κιόλας μέρα θα συστήσουμε ένα συντονιστικό όργανο που θα συνδέει την Περιφέρεια και με τους 66 Δήμους με στόχο την άμεση αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων για τους πολίτες» τόνισε και πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις παθογένειες του χθες.

Στοχεύουμε στην αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων για οριζόντιες παρεμβάσεις σε όλη την Αττική με αναπτυξιακό πρόσημο. Προτεραιότητά μας η διαχείριση των απορριμμάτων , τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και οι υποδομές αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα».

Θα επενδύσουμε σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κατά την επίσκεψη του στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής και την ενημέρωση του από το Διοικητή του τμήματος διαπίστωσε τα προβλήματα υποστελέχωσης αλλά και σε επίπεδο υλικοτεχνικών υποδομών.

Προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού υπάρχουν και στο λιμεναρχείο Σαρωνικού που έχει έδρα του στη Γλυφάδα. Στην αρμοδιότητά του είναι, όπως ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, επτά μαρίνες, μεταξύ των οποίων του Αλίμου, Φλοίσβου, Γλυφάδας και Βουλιαγμένης και ως εκ τούτου τα 25 άτομα προσωπικό στο Λιμεναρχείο  δεν επαρκούν για την πλήρωση των αναγκών που υπάρχουν.

Επιπλέον επισημάνθηκε πως υπάρχουν προβλήματα στις κτιριακές υποδομές ενώ απαιτείται η επιτάχυνση των έργων ανάπλασης στις μαρίνες τα οποία έχουν καθυστερήσει εξαιτίας αγκυλώσεων στις σχετικές διαδικασίες εγκρίσεων από την Περιφέρεια. « Βούληση μας είναι η ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας που επιτελούν πολύ σημαντικό έργο υπέρ των πολιτών.

Θα στηρίξουμε την αναβάθμιση των υποδομών στις μαρίνες και θα δώσουμε έμφαση στην συνολική ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου, που είναι η περιουσία μας, το «πρόσωπο» της πόλης» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Κατά την επίσκεψη του στα ΚΑΠΗ της περιοχής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυσε προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση  στα προγράμματα πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Γλυφάδα τόνισε:
« Από την επίσκεψη μας εδώ στην πανέμορφη Γλυφάδα διαπιστώσαμε πως λογικές και πρακτικές του χθες κρατούν την Αττική στα πίσω βαγόνια της ανάπτυξης. Θα επενδύσουμε στα έργα ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου, την Αττική «ριβιέρα» που δεν υστερεί σε τίποτα από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Με επίκεντρο τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό θα στηρίξουμε κάθε παρέμβαση που απαιτείται σε επίπεδο υποδομών για να ενισχύσουμε το brand name  του λεκανοπεδίου, να τονώσουμε τον θαλάσσιο τουρισμό, να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας και να φέρουμε ευημερία στους πολίτες της Αττικής. Προχωράμε δυνατά με αίσθημα ευθύνης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.