Παλαιό Φάληρο: Έτσι θα γίνει η πλατεία Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Παλαιού Φαλήρου ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα, την σημαντικότερη πλατεία της περιοχής.

Η παρέμβαση που έχει σχεδιασθεί θα αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον στην συγκεκριμένη γειτονιά, θα αναδείξει και θα βελτιώσει την αισθητική και την λειτουργικότητα του χώρου και θα μετατρέψει την πλατεία σε ένα σημαντικό κέντρο αναψυχής και πολιτισμού καθώς θα κατασκευαστεί και ανοικτό θέατρο το οποίο θα εξυπηρετεί τις δράσεις και τις δραστηριότητες φορέων, συλλόγων και σωματείων της περιοχής.

Στις εργασίες ανακατασκευής περιλαμβάνονται η πλακόστρωση της πλατείας και των διαδρόμων, η μετατροπή των περιμετρικών ζαρντινιερών σε καθιστικά και κατασκευή περγκολών σε τμήματα αυτών , τοποθέτηση κρασπέδων (όπου αυτό απαιτείται), την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πλατείας και την ανακατασκευή των διαδρόμων με νέο σχεδιασμό από έγχρωμους κυβόλιθους ,την διατήρηση των σημείων εισόδου στην πλατεία από τις περιβάλλουσες οδούς και νέα δαπεδόστρωση, κατασκευή υπαίθριου χώρου – ανοικτού θεάτρου για την διενέργεια εκδηλώσεων, έτσι ώστε να μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους περιοίκους με σκοπό την ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 500.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Η έκπτωση όμως που τελικά επετεύχθη από τη μειοδότρια εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ ανέρχεται σε 63,55% με αποτέλεσμα το τελικό ποσό της σύμβασης μετά από την έκπτωση του Μειοδότη να ανέρχεται σε 182.248,22 €.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Παλαιό Φάληρο: Έτσι θα γίνει η πλατεία Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 02/04/2019 at 9:15 μμ
    Permalink

    Άντε πάλι με τις υπέρογκες εκπτώσεις στα έργα του Δήμου. Φαίνεται πως ο Δήμαρχος αλλά και οι τεχνικές του υπηρεσίες ξέχασαν τις περιπέτειες με το κλειστό γυμναστήριο που ο εργολάβος διέκοψε το έργο λόγω αδυναμίας έκδοσης φορολογικής ενημερότητας. Και καλά, ο Δήμαρχος ΔΕΝ ξέρει παρά το ότι θέλει να έχει λόγο Μηχανικού. Η Τεχνική Υπηρεσία ως οφείλει δεν γνωρίζει τη σχετική νομοθεσία “περί ασυνήθιστα μεγάλων εκπτώσεων”;;; Μπροστά , λοιπόν στην έκπτωση των 62,55 % [!!!!!] θα έπρεπε να ζητήσει δικαιολόγηση της προσφοράς και η μειοδότρια εταιρεία να προσκομίσει ως δικαιολογητικά τις αντίστοιχες συμβάσεις και συμφωνίες που διαπραγματεύτηκε με υπεργολάβους και προμηθευτές ώστε να στηριχτεί ως πραγματική και αληθής η ως άνω έκπτωση. Δεν πιστεύω πως έγινε κάτι τέτοιο. Γιατί αν γίνει, τότε καλώς να εκτελεστεί το έργο με τέτοια έκπτωση αφού φυσικά ο εργολάβος δεσμευτεί με ισχυρή σύμβαση. Όμως αυτά δεν γίνονται γιατί είναι σίγουρο πως με τέτοιες εκπτώσεις το έργο δεν βγαίνει και άρα θα αρχίσουν οι περιπέτειες. Αυτά μας κληροδοτεί ο κ. Χατζηδάκης στο τελείωμα της δημαρχίας του και μάλιστα είναι και υπερήφανος για τις εκπτώσεις που πετυχαίνει.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X