Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου: Παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων




Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου, για τις Τοπικές Εκλογές που έρχονται. Η συγκέντρωση, γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό, ανέδειξε την αισιοδοξία και την πίστη με την οποία θα δοθεί η μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, των Ευρωεκλογών, ακόμα και Εθνικών Εκλογών, από τους υποψηφίους, τα μέλη και τους φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Νάσος Μπούρδος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την Λαϊκή Συσπείρωση και η Κυριακή Καμαρινού, υποψήφια Δήμαρχος Αλίμου.

Ο Νάσος Μπούρδος, από τους νεότερους υποψήφιους, κάλεσε τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους, να αξιοποιήσουν την συσσωρευμένη πείρα από την εναλλαγή κυβερνήσεων, ειδικότερα των τελευταίων χρόνων. Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το γεγονός ότι τα τείχη της ΕΕ, των καπιταλιστών και των μονοπωλίων μόνο νέα δεινά και νέα μνημόνια επιφυλάσσουν για τον λαό μας, ενώ η παραμικρή ανακούφιση καταχτιέται μόνο με σκληρούς αγώνες.

Σημείωσε ότι: «για τη Λαϊκή Συσπείρωση καθαρή και όμορφη θα είναι η πόλη μας, όταν οι εργαζόμενοι της θα δουλεύουν με τέτοιους όρους ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους και να ζουν με αξιοπρέπεια, όταν στις γειτονιές μας δεν θα κυκλοφορούν χρυσαυγίτες ναζιστές εγκληματίες», καθώς επίσης στάθηκε και στο ρόλο της Περιφέρειας Αττικής αναδεικνύοντας την πάγια διεκδίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης: «για να γίνουν τα 5300 στρέμματα του Ελληνικού, Μητροπολιτικό πάρκο με κρατική χρηματοδότηση, που θα αποτελέσει ανάσα ζωής για τους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου».

Έθεσε το πραγματικό δίλημμα που πρέπει να σκεφτεί ο λαός: «Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος , που αποδεδειγμένα φέρει δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για να ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας; Στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεχτούς των αστικών κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά, Δύνουμε δύναμη στη δυναμή μας. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού».

Η υποψήφια Δήμαρχος Αλίμου, Κυριακή Καμαρινού, , αφού στιγμάτισε τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ του δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και των συνοδοιπόρων τους τόνισε πως στήνεται το ίδιο σκηνικό και στον Δήμο Αλίμου, όπου ενώ υπάρχουν «βασικές, στρατηγικού χαρακτήρα, συγκλίσεις των πολιτικών δυνάμεων» στα θέματα που αφορούν τον χαρακτήρα και το ρόλο των τοπικών διοικήσεων (εργασιακά, φορολογία, ανταποδοτική λειτουργία υπηρεσιών, εμπορευματική αντίληψη για την «αξιοποίηση» της δημόσιας γης και εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας, πολιτισμός και αθλητισμός στον οποίο οι δημότες δεν έχουν δωρεάν πρόσβαση, ενώ θα μπορούσαν).

Κρύβουν επιμελώς τις συγκλίσεις τους μέσα σε κλίμα ψευτοαντιπαραθέσεων: «Υπόσχονται καλύτερες μέρες για όλους και όλες , αποκηρύσσουν με βδελυγμία το παρελθόν. Ένα παρελθόν το οποίο συνδιαμόρφωσαν είτε συμμετέχοντας στη διοίκηση (Κονδύλης, Ορφανός, Γιαννακόπουλος, Τσαμήτας), είτε στηρίζοντας τις κυβερνήσεις που νομοθέτησαν και νομοθετούν, όπως η παράταξη του κ. Χαρίτου, που ανοιχτά στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και σταδιακά, διολίσθησε στο να απολογείται για το κυβερνητικό έργο.

Τόνισε ότι στον αντίποδα , «…το ψηφοδέλτιό της Λαϊκής Συσπείρωσης σηματοδοτεί τη συνέχεια στην αγωνιστική μας δράση. Εγγυάται ότι οι υποψήφιοί μας ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, δίπλα σε όσους απολύονται, τσακίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία. Δίπλα στον αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία και βιοτέχνη, που τον πνίγουν τα χρέη, στα νέα ζευγάρια, που τους αρνούνται το δικαίωμα στον οικογενειακό προγραμματισμό, την αρμονική οικογενειακή ζωή.

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον εργάτη και τον υπάλληλο, που ψάχνει ένα χέρι για να πιαστεί, να στυλωθεί, να σηκωθεί . Στον συνταξιούχο , που δεν το βάζει κάτω. Είμαστε δίπλα στο λαό, όχι από φιλανθρωπία, αλλά ακριβώς γιατί είμαστε μέρος του, σάρκα από τη σάρκα του, κομμάτι από τη ζωή του!».

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Λαικής Συσπείρωσης στον Άλιμο, αφου τονίστηκε ότι το ψηφοδέλτιο είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, με μόνη δέσμευση «να είμαστε μια πεισματικά μάχιμη και ισχυρή Λαική Αντιπολίτευση στο κεφάλαιο, στην Ευρωπαική Ένωση και τις κυβερνήσεις τους, είτε από την θέση της Δημοτικής Αρχής είτε από την θέση της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια!».

Το λόγο πήραν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση από το χώρο της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του γονεϊκού κινήματος της περιοχής αλλά και νέοι εργαζόμενοι, για να δηλώσουν και εκείνοι με τη σειρά τους την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ , για να ενισχυθεί η μόνη δύναμη που βρίσκεται απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου.

Η συγκέντρωση έκλεισε με εμφανή τον ενθουσιασμό, την αισιοδοξία και το πείσμα των παρευρισκόμενων, ότι θα κάνουν ό,τι περνά απο το χέρι τους, ώστε οι κάλπες να γεμίσουν με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για να δοθούν οι μάχες του αύριο από καλύτερη θέση και με περισσότερες δυνάμεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.