Δέκα επτά κοινωνικές δομές στη νότια Αθήνα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής




Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την κοινωνική πολιτική, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην ένταξη μέσω του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Αττικής και χρηματοδότησε 17 κοινωνικές δομές, σε όλους τους Δήμους της Νότιας Αθήνας, με συνολικό ποσό 5.090.520,00 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορά σε 8 κέντρα κοινότητας (ένα σε κάθε δήμο της νότιας Αθήνας) και τις βασικές κοινωνικές δομές, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια και κοινωνικά φαρμακεία.

Στις παραπάνω κοινωνικές δομές ξεχωριστή θέση έχει το κέντρο ένταξης μεταναστών, το οποίο λειτουργεί στην Καλλιθέα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα κέντρα ένταξης μεταναστών τα οποία λειτουργούν στην Αττική.

Σημειώνεται ότι στην Αττική συνολικά λειτουργούν 55 κέντρα κοινότητας για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής μέσα από ένα στοχευμένο σχέδιο δράσης για την κοινωνική πολιτική ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πιο ευάλωτων συμπολιτών στηρίζοντας τις κοινωνικές δημοτικές δομές στην πράξη. Μακάρι να μην ήταν αναγκαίες αυτές οι δομές, όμως στο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ζούμε σήμερα, η Περιφέρεια οφείλει να στέκεται στο πλευρό των μη προνομιούχων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Πληροφορίες για τα κέντρα κοινότητας, τηλέφωνα και ωράρια για όλες τις κοινωνικές δομές της Αττικής, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα: www.socialattica.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.