Πλαστά διπλώματα: Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για τη μη προφυλάκιση των μελών του κυκλώματος
Ανακοίνωση για το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα και την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να μην προφυλακιστούν τα μέλη του, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής,

“Χωρίς να έχουμε καμία πρόθεση να προσβάλλουμε, ούτε να ασκήσουμε κριτική στις ανώτερες και ανώτατες Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές, τις οποίες σεβόμαστε τα μέγιστα, εκφράζουμε την απορία μας διερωτώμενοι, πώς είναι δυνατόν να αφήνονται ελεύθεροι κάποιοι για τους οποίους υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία ενοχής τους και μάλιστα για κακουργηματικές πράξεις;” αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το bloko.gr, η απόφαση της μη προφυλάκισης προβληματίζει, και σε κάποιο βαθμό διχάζει για ακόμα μία φορά αστυνομικούς και δικαστικούς με το διακύβευμα αυτήν τη φορά να αποτελεί η προσπάθεια που καταβάλλεται για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Πρόκειται για την ίδια ανακρίτρια, που έκρινε και αξιολόγησε το περιεχόμενο της προανακριτικής έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση Ριχάρδου και η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά των δικαστικών αποφάσεων για τέτοιες υποθέσεις ανακάλεσε τις προφυλακίσεις αναγνωρίζοντας ότι από εσφαλμένη εκτίμηση-ερμηνεία των σχετικών νομοθετικών διατάξεων περιλήφθηκε στο κατηγορητήριο το αδίκημα της λαθρεμπορίας, κάτι που όντως δεν υφίστατο.

Όπως επισημαίνεται, όμως, είναι εντελώς άλλο η προσθήκη ενός αδικήματος, που πραγματικά δεν έστεκε, και εντελώς διαφορετικό το κατηγορητήριο για μια υπόθεση στην οποία υπάρχουν παραδεδεγμένες ομολογίες τόσο για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης, της τέλεσης με αναλυτικά στοιχεία των αδικοπραξιών και εκτός των άλλων αυτών της διαφθοράς στελεχών μιας κορυφαίας υπηρεσίας και γύρω από ένα ζήτημα -πραγματική μάστιγα για την οδική ασφάλεια.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής:

Τις τελευταίες ημέρες, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μεγάλη
επιχείρηση, η οποία, οδήγησε στην αποκάλυψη κυκλώματος το οποίο εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης, έναντι υψηλών χρηματικών ποσών.

Στην υπόθεση, σύμφωνα με τις καταθέσεις των ίδιων των κατηγορουμένων, αλλά και μαρτύρων, εμπλέκονται επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και δυο ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Οι ανωτέρω, φέρονται να πραγματοποιούσαν εικονικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών σε άδειες αίθουσες της Διεύθυνσης Μεταφορών και στη συνέχεια συμπλήρωναν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα «επιτυχή» αποτελέσματα των υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ εμφανιστεί για να δώσουν εξετάσεις. Το αντίτιμο για δίπλωμα φορτηγού ξεκινούσε από 2.000 ευρώ, ενώ για δίπλωμα λεωφορείου έφτανε τα 2.500 ευρώ. Ίδια «ταρίφα» είχαν τα μέλη του του κυκλώματος και για την έκδοση διπλώματος για συρόμενο φορτηγό, ενώ για βανάκι εννέα θέσεων το ποσό έπεφτε στα 1.500 ευρώ.

Η επιχείρηση των αστυνομικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ήταν πολύ καλά μελετημένη και «δεμένη» από όλες τις πλευρές. Παρακολουθήσεις, ηχογραφημένο υλικό και κοντά σε όλα αυτά, οι ομολογίες κάποιων εκ των κατηγορουμένων. Ωστόσο, άξιο απορίας παραμένει το γεγονός πως κανένας εκ των -αποδεδειγμένα- κατηγορουμένων, δεν προφυλακίστηκε!!

Παρά το γεγονός ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάρχουν ομολογίες για τις κακουργηματικές πράξεις, ουδείς εξ αυτών οδηγήθηκε στην φυλακή.

Άξιο απορίας είναι, για ποιόν λόγο δεν προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι, εφόσον υπάρχουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή τους και πρόκειται φυσικά για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και διεγείρουν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών;

Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε πως πρόκειται για πράξεις οι οποίες είναι στην ουσία τους «εγκληματικές», καθόσον, εκδίδονταν διπλώματα σε ανθρώπους που δεν έπρεπε να τα έχουν και οι οποίοι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι, οδηγώντας στους ελληνικούς δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή όλων.

Τα ίδια τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέδειξαν το θέμα, ως μείζον γεγονός, λόγω του μεμπτού των πράξεων των δημόσιων λειτουργών, δημιουργώντας την αντίδραση των πολιτών.

Χωρίς να έχουμε καμία πρόθεση να προσβάλλουμε, ούτε να ασκήσουμε κριτική στις ανώτερες και ανώτατες Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές, τις οποίες σεβόμαστε τα μέγιστα, εκφράζουμε την απορία μας διερωτώμενοι, πώς είναι δυνατόν να αφήνονται ελεύθεροι κάποιοι για τους οποίους υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία ενοχής τους και μάλιστα για κακουργηματικές πράξεις; Έχοντας υποχρέωση να προστατέψουμε το κύρος του Έλληνα Αστυνομικού, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμού, που τελευταία στοχευμένα πλήττονται συνεχώς.

Η πολιτεία θα πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της και να θωρακίσει το κύρος του Έλληνα Αστυνομικού. Οι Έλληνες Αστυνομικοί καθημερινά εκτίθενται στον κίνδυνο προκειμένου να εξαρθρωθούν εγκληματικές οργανώσεις. Πολλές φορές ο Έλληνας Αστυνομικός εργάζεται πέραν του ωραρίου του, χωρίς ημερήσιες αναπαύσεις (τις οποίες δικαιούται) και με κίνδυνο της ζωής του και της αρτιμέλειάς του, για το κοινό καλό, για την πάταξη της διαφθοράς και της εγκληματικότητας!!!

Στην σύγχρονη κοινωνία που η διαφθορά και η σήψη ανθεί, είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι πως όσο αποδυναμώνεται το κύρος και το γόητρο του Αστυνομικού, τόσο ποιο ευάλωτοι γίνονται οι πολίτες του κράτους.

Η Ένωσή μας, συγχαίρει τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι με ζήλο και αυταπάρνηση εργάστηκαν για την εξάρθρωση ενός ακόμη κυκλώματος διαφθοράς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ                      ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΑΡΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Πλαστά διπλώματα: Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για τη μη προφυλάκιση των μελών του κυκλώματος

  • 22/03/2019 at 1:46 μμ
    Permalink

    Ίσα για να κάνει η Δούρου το κομμάτι της (και καλά, πολεμάει τη διαφθορά, ποια; η Δούρου που έχει στην καμπούρα της Μάνδρα και Μάτι).

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.