“Oρφάνεψε” το τελευταίο παραδοσιακό μαγαζί της πλατείας Υμηττού




Εμείς οι παλαιότεροι Υμηττιώτες θυμόμαστε με συγκίνηση τα μαγαζιά της πλατείας από το ’40 και μετά.
Όπως του Βάβουλα, του Πιτσιλαδή, του Τσοχαντάρη, του Πάρσαλη, του Κολιόπουλου, του Ιωάννου, του Καλογεράκη, του Παρετζόγλου, της Τσαλίκη, του Γριμάνη, του Σαββόπουλου, του Παλόγλου, του Μανδενάκη του Σκαρπαθάκη και άλλων.
Η ομάδα μας αποφεύγει να υπεισέρχεται σε κοινωνικά θέματα αλλά δεν μπορούμε να μη μνημονεύσουμε το θάνατο του Τάσου Σκαρπαθάκη που διατηρούσε στωϊκά και σε πείσμα των τριγύρω του σύγχρονων επιχειρήσεων το τελευταίο ιστορικό μαγαζί (κρεοπωλείο) της πλατείας Υμηττού.
Με θλίψη μάθαμε ότι σε ηλικία 65 ετών «έφυγε» και θα κηδευτεί την Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 13.30 στο νεκροταφείο Βύρωνα. Συμπληρωματικά να πούμε ότι μισή ώρα νωρίτερα, στις 13.00, στο ίδιο κοιμητήριο, κηδεύεται και έτερος φίλος (νέος και αυτός), ο Θανάσης Καλούδης.

Για την ιστορία να πληροφορήσουμε ότι ως κρεοπωλείο άνοιξε το 1952 από τον πατέρα του, Σταύρο. Έως τότε, από το 1940, λειτουργούσε ως ταβέρνα από τον συνονόματο παππού του, Τάσο.
Η καταγωγή του παππού Τάσου ήταν από το Σεβδίκιο της Μ. Ασίας ενώ της γιαγιάς από τα Βουρλά.
Το πατρογονικό του σπίτι στο Σεβδίκιο βρήκε και επισκέφθηκε πρόσφατα ο γιος του αποθανόντος.

Με το θάνατο του Τάσου «φαίνεται» ότι θα λείψει από τον Υμηττό το τελευταίο ιστορικό μαγαζί που μαζί με το προσφυγικό διώροφο σπίτι, του οποίου αποτελεί τμήμα, είναι ένα από τα ωραιότερα μνημειακά κτήρια του Υμηττού.
Καλό σας ταξίδι Τάσο και Θανάση.

Ντόναλντ Μακφαίηλ/ΥΜΗΤΤΙΩΤΙΚΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.