Έντονο ενδιαφέρον για το διήμερο σεμινάριο με θέμα: “Μύηση στην Τέχνη & Τεχνική του Σεναρίου”




Με μεγάλη επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το διήμερο σεμινάριο με θέμα:  “Μύηση στην Τέχνη & Τεχνική του Σεναρίου”.
που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περβάλλοντος Δήμου Αγίου Δημητρίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
Αναδείχτηκαν αναλυτικά η μεθοδολογία και οι πρακτικές που οφείλει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος σεναριογράφος. Οι ομιλητές – εισηγητές Ηλίας Φλωράκης, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Ρένα Ρίγγα, Θάνος Τσάμπρας, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη και Αλέξανδρος Κακαβάς παρουσίασαν μια σειρά από βήματα που προαπαιτούνται για τη συγγραφή ενός σεναρίου.

Οι θεματικές που συζητήθηκαν για τη Μύηση στην Τέχνη & Τεχνική του Σεναρίου ήταν οι εξής: Βασικές αρχές -Από την αρχική ιδέα στην ιστορία – Ανάπτυξη της ιστορίας – Προϊστορία (το παρελθόν του ήρωα) – Τα είδη του σεναρίου

Δράμα, κωμωδία και οι ενδιάμεσες αποχρώσεις – Τα αρχέτυπα και η συμβολή τους στη συγγραφή του σεναρίου.- Δομή και πλοκή – Χαρακτήρες και συγκρούσεις [χαρακτήρων] – Γένεση, ανάπτυξη και εξέλιξη χαρακτήρων – Διάλογοι, υπαινιγμοί και σιωπές – Δημιουργώντας χαρακτήρες: Θέατρο και σενάριο Ομοιότητες και διαφορές – Αξιολόγηση και ανάλυση σεναρίου – Η συμβολή τους στη βελτίωση του έργου – Κινηματογράφος και τηλεόραση – Η σειρά συνεχείας και η σειρά αυτοτελών επεισοδίων Μικρού και μεγάλου μήκους – Διασκευή λογοτεχνικού έργου – Πραγματικότητα και Δραματουργία (ή πώς γίνεται το σενάριο μια πραγματική ιστορία). – Docudrama και biopic- Προώθηση του σεναρίου – Το τρίγωνο της δημιουργίας: Παραγωγή-Σενάριο- Σκηνοθεσία – Πνευματικά δικαιώματα.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.