Νέα Σμύρνη: Σε αυτά τα σημεία της πόλης υπάρχουν απινιδωτές




Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Νέας Σμύρνης, στo πλαίσιo πρωτοβουλιών Προληπτικής Ιατρικής που έχουν αναλάβει, τοποθέτησαν αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές σε καίρια σημεία της πόλης και Υπηρεσίες του Δήμου.

Παράλληλα με την τοποθέτηση έγινε και η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού, που εργάζεται πλησίον των απινιδωτών.

Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές στα Δημοτικά Ιατρεία (Αρτάκης 34), στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης (Ελ.Βενιζέλου 18, 2ος όροφος), στο Δημαρχείο (Ελ.Βενιζέλου 14, 6ος όροφος) ενώ προσφάτως έγινε η παράδοση τριών (3) απινιδωτών στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης και η τοποθέτησή τους στα Γυμναστήρια επί των οδών Ελ. Βενιζέλου 78, Αγ. Φωτεινής 12 και Αρτάκης 34, με παράλληλη εκπαίδευση των δημοτικών στελεχών από τον Ιατρό εργασίας του Δήμου στη χρήση και λειτουργία τους.

Η κα Καριοφύλλη Ιωάννα Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ευχαρίστησε τον κο Γιατζίδη Παναγιώτη και την Κοινωνική Υπηρεσία για την πρωτοβουλία και τη δωρεά των απινιδωτών και εξέφρασε την ικανοποίηση για την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων του Δήμου.

Η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στην ενίσχυση των Δημοτικών Δομών Υγείας και ιδίως στην αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σε δημόσιους χώρους. Είναι μια ουσιαστική πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην παροχή πολύτιμης βοήθειας, προκειμένου να σωθεί, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη, μία ανθρώπινη ζωή.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε “ο Δήμος Νέας Σμύρνης αποδεικνύει έμπρακτα το σεβασμό και το ενεργό ενδιαφέρον απέναντι στους συμπολίτες μας”. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί με την τοποθέτηση και άλλων απινιδωτών και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.